Miti o sončenju, ki jim ne nasedajte!

Če je oblačno te ne more opeči - ni res!
Ključne besede:
   kreme    sončenje    telo    previdno    miti    opekline

O sončenju ste zagotovo slišali že veliko, a še vedno ne veste točno, kaj je res in kaj ni, dokler dejansko tega ne občutite na lastni koži. Če se niste ustrezno zaščitili pred soncem, se morate spopadati z opeklinami, ki vam poleg bolečin lahko še pokvarijo dopust. Da letos tega ne bo, se zaščitite in ukrepajte, preden bo prepozno.

 

 

Solarij je zagotovo bolj varen od sončenja - pa je res? Ta trditev ni resnična, zato se mu raje izogibajte, kot, da ga obiskujete redno in v njemu preživite večkrat na teden po nekaj minut. Solarij je prav tako škodljiv, kot je izpostavljanje sončnim žarkom med 11. in 16. uro ali morda še celo bolj. 

 

Tanjši sloj kreme je dovolj, da zaščitite svoje telo - Tukaj je predvsem odvisno od tega, kakšno kremo uporabljate in na katerem delu telesa. Večje površine kože, ki so neposredno izpostavljene soncu, kot so: prsi, noge, roke, hrbet in glava je dobro pokriti in namazati z debelejšim slojem kreme, da se ta dodobra vpije. Namažite se vsaj 30 minut prej, preden sploh odidete na plažo. Ne pozabite nanesti kremo tudi na stopala, ušesa in kolena.

 

 

Če je oblačno vreme, ni potrebe po mazanju z zaščitno kremo - To nikakor ne drži, saj kar 80 % sončnih žarkov prodira skozi oblake in doseže površino Zemlje. Zato ne pozabite nanesti kreme tudi, ko je oblačno. Veliko ljudi misli, da jih skozi oblake ne more opeči, zvečer pa sledi šok - rdeča opečena koža, ki jo spremlja še bolečina.

 

Kremo lahko nanesete le enkrat na dan - Nikakor! Zaščita s kremo, s telesa izgine precej hitro, saj ste izpostavljeni morski vodi, znoju, vlažnosti okolja, nenehno pa se s telesom drgnete ob brsiačo. Pravijo, da bi bilo kremo najbolje nanesti vsake 2 uri, da bi telo popolnoma zaščitili. 

 

 

Spreji so boljši od krem - Večina jih je prepričanih, da je sprej boljši kot krema, poleg tega pa je za nanašanje bolj enostaven. A to ne drži najbolj, saj se sprej razprši vsepovsod naokoli bolj, kot po vaši koži. Poleg tega je sloj tanek in ne zajame vse kože, kot jo lahko z mazanjem. Spreji niso priporočljivi niti za obraz, zaradi vdihavanja. 

 

Od lani imate za porabiti še nekaj krem - Preverite njihov rok in če je pretečen, takoj v koš z njimi! Rok trajanja je tam z namenom, za to se kremam, ki niso več uporabne raje izogibajte. Tudi, če je faktor kreme 50, to ne pomeni, da vas ne bo opeklo.