5 osebnih navad, ki se jim ne smete odreči v partnerstvu!

Partnerja ljubite, a to ne pomeni, da boste zdaj živeli tako, kot bo hotel le on
Ključne besede:
   razmerje    kompromisi    navade    svoboda    zasebnost    razumevanje

Mnogi ljudje bi za svojega partnerja naredili vse ... dobesedno vse. Odrekli bi se sanjam, ciljem in željam, samo zato, da bi mu ustregli. A to ni prav. Vsak, ki je v razmerju mora imeti zasebnost, svoje prepričanje in svobodo. Če vas partner ljubi, vas bo razumel in vam ne bo ničesar očital.

 

1. SVOBODA - Za partnerja bi naredili vse, a ne pozabite nase, na svoje želje in trenutke, ki vas osrečujejo. Sklepanje kompromisov v zvezi je pomembno in temelj tega, da ste srečni ter se ne počutite utesnjene. Razmerje ne sme prevzeti kontrole nad vašim življenjem ali vam jemati tisto, kar radi počnete. Bodite neodvisni in poslušajte sebe.

 

2. CILJI - Vaši cilji in želje so tisti, ki vas oblikujejo ter vas spremljajo skozi celo življenje. Če se partner z nečim ne strinja in vam to odreka, potem se vprašajte, če je res pravi ali pa se z njim pogovorite - če je pravi, vas bo poslušal in vam stal ob strani. Skupaj bosta našla rešitev, ki bo idealna za oba.

 

3. PREPRIČANJA - Vsak človek ima svoja prepričanja in prav nič ni narobe, če jih poveste naglas. Nihče vam ne sme vsiljevati svojega mnenja, nikakor pa ne vaš partner. Če se strinjate z njim le zato, da bi mu ustregli, a ste pri tem nesrečni, potem je čas, da nehate. Nič ni narobe, če stojite za svojim prepričanjem, čeprav je morda drugačno od ostalih. 

 

4. ZASEBNOST - V razmerju sta dva, ki se ljubita, a to ne pomeni, da ne smete imeti svoje zasebnosti. Čeprav si delita ogromno stvari, morate imeti nekaj čisto zase. Zasebnost in trenutki, ko ste sami, so pomembni za rast, razvoj in srečo v razmerju. Če je partner pravi, vam tega ne bo očital ali vam preprečeval ter vas pustil pri miru.

 

5. DRUŽINA IN PRIJATELJI - Vam partner očita, ko greste na kavo s prijatelji ali se velikokrat vidite s svojo družino? Pogovorita se in sklenita kompromis, da kasneje ne bo prihajalo do nesporazumov, kdo ima za koga čas ter kdaj ga bosta preživela skupaj. Če se bosta znala uskladiti, bo vajina zveza popolna.