Top nasveti, da bo vaš dan boljši in boste srečnješi!

Začnite dan z zajtrkom in si zagotovite, da boste polni energije začeli dan
Ključne besede:
   nasveti    počutje    vsakdanjik    enostavno    sproščanje    zajtrk    dan    lepše

Se sprašujete, kaj narediti, da bo vaš dan boljši in lepši? Tukaj imate nekaj enostavih nasvetov, ki jih lahko začnete že danes. 

 

Izogibajte se dremežu na telefonu

Vsi vemo, kako je zjutraj težko vstati in si želimo zadremati vsaj še za nekaj ''hitrih'' minutk, potem pa bomo vstali. Pa je res tako preprosto, kot se sliši? Zagotovo ne. Dremež je samo potuha in nas samo utrudi. Ko budilka zazvoni, hitro vstanite s postelje, se pretegnite in začnite dan - imeli boste več energije!

 

 

Začnite dan s kozarcem vode 

Če spadate med tiste, ki si zjutraj privoščijo kavo, potem zamenjajte in pred kavo spijte 2 dcl mlačne vode, kateri lahko dodate tudi limono. Pitje vode na tešče je koristno za celotno telo in počutje - poleg tega bo poskrbela za hitrejše delovanje metabolizma. Ne pozabite piti vode tudi čez dan in poskrbite za hidracijo. Verjemite, da se bo vaše počutje drastično izboljšalo in se boste počutili bolj ''živo''.

 

 

Razvajajte se s zajtrkom - sami, v dvoje ali z družino

Ni pomembno ali ste sami, v razmerju ali imate veliko družino - ne pozabite na zajtrk. Večina jih pravi, da jim zjutraj ne paše jesti ali enostavno nimajo časa - to so izgovori, ki škodijo in ovirajo ljudi pri tem, da jim skozi dan primanjkuje energije. Začnite dan z obilnim zajtrkom, polnim beljakovin in predvsem z živili, ki jih imate najraje. Ne obremenjujte se s kalorijami in privoščite telesu tisto, kar res potrebuje. Saj veste, da prazna vreča ne stoji pokonci.

 

 

Domača kava je najboljša

Če ste ljubitelj kave, potem si skuhajte takšno, ki jo imate najraje in jo spijte v miru. Domača kava je ritual in nekaj kar v nas pusti prijetne občutke. Za dober začetek dneva je pomembna tudi dobra kava, ki ima na telo prav posebne psihične in fizične učinke. 

 

 

Organizirajte se

Že en dan prej se malce organizirajte in si splanirajte, kako bo potekal vaš dan. Zapišite si, kaj morate nujno postoriti, kaj si želite in kaj je tisto, kar vas veseli. Če imate kaj nujnega za storiti, tega ne odlašajte, ampak se lotite takoj, ko se spomnite. Tako bodo vaši dnevi manj stresni in boste živeli bolj umirjeno. Ne pustite, da v vašem življenju vlada nepotreben kaos.

 

 

Poskusite meditirati

Meditacija je odlična za umiritev in odpravljanje vsakdanjega stresa. Meditacija ni samo sedenje s prekrižanimi nogami v tišini, ampak jo lahko izvajate še na mnogo načinov. Skušajte meditirati ob dobri glasbi, v kopalni kadi, se sproščati na kraju, kjer se počutite najbolje ali celo ob tem, ko kuhate - karkoli, kar vas sprošča in 100% osrečuje. Vsakdan si vzemite vsaj eno uro zase in poskrbite, da vam bo lepo - če ne gre, naj bo to od danes naprej na vašem seznamu pod NUJNO!

 

 

Razmigajte telo

Si ne predstavljate, da bi zjutraj telovadili? Ko boste začeli, boste spoznali, da je to nekaj najboljšega. Če imate službo precej zgodaj, bo zadostovalo že 10 minut poskokov, počepov, razteznih vaj ali tekanje na mestu. Če pa je pred vami dolg dan, potem hitro skočite na kolo, pojdite teči ali na dolg sprehod. Zatem si privoščite tuš in vaše počutje bo fantastično. 

 

 

Sproščanje na svežem zraku

Iz službe domov, nekaj na hitro pojesti, pred televizijo, pod tuš in spat. Vam je znano? Poskusite si najti tistih 30 minut v celem dnevu in pojdite na svež zrak. Velikokrat je dovolj že to, da se sprehodite v naravi, greste v gozd, se nadihate svežega zraka in svoje telo malce ''prebudite''. Ne iščite izgovorov, da se preutrujeni - lahko tudi samo sedite na svežem zraku, nekje v naravi in ne počnete nič.