8 znakov, da ste v razmerju z osebo, ki je precej NAPORNA!

''Vedno želi imeti svoj prav!''
Ključne besede:
   partner    prepriranje    napor    razmerje    živci    kritiziranje    očitanje    zveza

Za dobro razmerje sta vedno potrebna dva in prav tako tudi takrat, ko pride do prepira. Tisti, ki so že dolgo v razmerju se tega še kako zavedajo in točno vedo, kaj jih pri partnerju moti ter zaradi česa si največkrat skočijo v lase. Tukaj imamo 8 tipičnih znakov, da ste v razmerju z osebo, ki je precej naporna in vam nemalokrat načne živce. Morda pa je situacija obratna in boste v tem prepoznali sebe ... Preverite!

 

1. Vedno prepir začne prvi

Je rahlih živcev in skoraj ni trenutka, ko ne bi začel prepira, ki običajno ne vodi nikamor. Lahko gre za majhno ali veliko stvar, on se bo skregal. Ste pustili svoje lase v umivalniku? Hitro jih pospravite, preden zažene vik in krik. 

 

 

2. Vedno želi imeti svoj prav

Njegova beseda je zadnja in tudi, če nima prav tega ne bo priznal. Rad ima vse pod kontrolo in dela tako, kot paše njemu. Vaše mnenje sicer posluša, a ga ne bo upošteval. 

 

 

3. Ne prenese besede ''ne''

To je pač oseba, ki bi ji morali nonstop kimati, se z njo strinjati in ji v vsem ustreči. A žal tako ne gre in zaradi tega hitro nastane spor. Ne prenese besede ''ne'' in to tudi jasno pokaže. 

 

 

4. Rad vas ignorira, ko mu nekaj ni prav

Ignoriranje je zagotovo nekaj, kar najbolj boli, sploh, če ste ga deležni od ljubljene osebe. Pri njemu pač pogovorov ne pride v poštev in se raje naredi neumnega ter se dela, kot da vas ni. Otročje, ja.

 

 

5. Velikokrat uporablja stavke, kot so: ''Nimaš pojma, sploh me ne razumeš, spet delaš dramo!''

Ko opazi, da vam je dovolj in vidi, da so vaši živci popustili se začne braniti s stavki, s katerimi misli, da vas bo pomiril. Globoko v sebi se zaveda, da imate prav, a tega naglas ne bo priznal. Zatem odigra grešnega kozla in videti je, kot da ga napadete vi. Ne nasedite mu ;)

 

 

6. Rad vas kritizira

Kritizira vas, da ste preveč površni, ste kosilo preveč posolili, pozabili v trgovini kupiti njegovo najljubšo salamo in podobne malenkosti, ki vam jih meče pod nos. Vse skupaj vam gre že pošteno na živce, a ste se nanj navadili in veste, da pač takšen je. 

 

 

7. Znori, če mu ne namenite dovolj pozornosti

Čeprav ne prenese, da mu dihate za ovratnik, prav tako ne prenese, če mu ne namenite dovolj pozornosti. To se običajno zgodi takrat, ko je slabe volje in rabi vašo toplino. Če mu ne namenite objema, lepe besede ali mu ne prisluhnite, se počuti kot, da ga nimate dovolj radi ... ne zmeni se za to, da ste zasedeni ali trenutno nimate časa.

 

 

8. Velikokrat vam očita, da ničesar ne naredite prav

Očita vam, da ne znate voziti, da ste čudno parkirali avto v garažo, mu čudno zlikali srajco in podobne stvari, ki so popolnoma brez pomena in je škoda porabljati energijo zanje - a ne zanj. On pač to mora povedati naglas in vas podučiti.