Imate doma MRAVLJE? To so naravni načini, da se jih znebite!

Hitro, enostavno in učinkovito bodo zapustile vaš dom
Ključne besede:
   mravlje    odstranitev    naravno    živila    dom    nasveti    kis    cimet    limona    kava    zdrob

S toplimi meseci na površje pridejo različni mrčesi in insekti, med njimi pa so tudi male nadležne mravljice. Te se velikokrat pojavijo v stanovanju in kljub temu da so videti povsem neškodljive, jih ne radi vidimo, ko se namnožijo na našem kuhinjskem pultu ali v dnevnem prostoru.

 

Če ne želite odstraniti mravelj z grobimi kemikalijami, se jih lahko rešite z naravnimi sredstvi, ki jih imate zagotovo v vaših kuhinji.

 

 

CIMET - uporabite lahko mleti cimet in sicer tako, da ga potresete tam, kjer imate največ mravelj in kjer se največ zadržujejo. Če želite, pa lahko uporabite tudi eterično olje z vonjem cimeta.

 

LIMONA - če vaša tla niso občutljiva na limonino kislino, potem jih premažite s sokom limone. Mravlje ne prenesejo kisline in se bodo hitro pobrale stran.

 

POPROVA META - če boste nekaj kapljic poprove mete nanesli na lokacijo, kjer mravlje pridejo v vaš dom, potem zagotovo ne bodo več, ko zavohajo ta vonj. Mravlje tega vonja ne prenesejo in jih odbija. 

 

KIS - če vas vonj po kisu ne moti in niste preveč občutljivi nanj, potem popršite dele doma s kisom in verjemite, da bodo mravlje kmalu izginile. Namesto pršenja, lahko spustite nekaj kapljic tudi na tla. 

 

KAVA - marsikdo obožuje vonj po sveže mleti kavi, razen mravelj. One to sovražijo in če boste posuli kavo po tleh, bodo mravlje hitro ugotovile, da nimajo več kaj iskati pri vas. 

 

ZDROB - gre za bolj ''grobo'' metodo, ki deluje tako, da zmleti zdrob posujete po tleh, kjer se nahajajo mravlje. Te bodo zdrob pojedle in najverjetneje kmalu tudi poginile.