Kdo ne pozna lazanje, sočne specialitete, ki je že vrsto let ena izmed bolj znanih in priljubljenih italijanskih jedi. Kaj pravite na njeno čokoladno verzijo? :)
Sestavine:
1. Podlaga:
Keksi (graham, albert, ... lahko tudi Oreo piškoti, vendar je v tem primeru postopek malenkost drugačen - glejte spodaj rubriko "Alternativa")
2. Svetla krema:
- 500 ml smetane
- 200 g Mascarpone sira (ali drug kremni sir)
- 50 g sladkorja v prahu
- 2 žlici mleka
- ščep soli
3. Temna krema
- 2 paketa instant čokoladnega pudinga brez kuhanja
- 1 l mleka
Postopek:
- V posodi zmešajte mascarpone sir z dvema žlicama mleka. V drugi posodi zmešajte smetano, sladkor v prahu in ščep soli, nato pa počasi v zmes primešajte Mascarponejevo mešanico.
- Po navodilih pripravite instant puding brez kuhanja. Litru mleka dodajte dva praška in z mešalnikom mešajte približno 1 minuto.
- Pekač napolnite s čokoladnimi piškoti in premažite s svetlo kremo. Ko je prva plast povsem namazana, jo premažete s temno kremo. Nato ponovite postopek in ponovno položite piškote. Postopek ponavljate toliko časa, dokler vam ne zmanjka keksov in obeh krem.
- Po vrhu lahko posujete čokoladne kapljice ali kakav v prahu, nato pa vse skupaj postavite v hladilnik za 4 ure.
Alternativa z Oreo piškoti

Namesto čokoladnih graham keksov lahko uporabite tudi odlične Oreo piškote, ki so pravi hit pri pripravi raznoraznih sladic. Vzamete 36 Oreo piškotov, jih zdrobite in zmešajte z dvema žlicama stopljenega masla. Zmes razporedite po pekaču in nadaljujete z zgornjim postopkom.
Če pa želite zadevo še bolj čokoladno pojačati pa lahko eno plast kreme zamenjate s plastjo Nutelle! Dober tek! :)