3 razlogi, zakaj ni dobro telovaditi v ''razvlečeni'' bombažni majici

Ključne besede:
   telovadba    aktivnost    majica    bombaž    škodljivo    koža    glivice    mokro

''Zakaj bi zapravljal denar za športno majico, ko pa lahko telovadim v stari in razvlečeni ... saj me itak nihče ne vidi!'' Si reče marsikdo, ki rad telovadi doma in je mnenja, da je bombažna, razvlečena majica idealna za telovadbo. To je pač majica, ki ne veže, ne tišči, se ne drgne ob kožo in zmotno misli, da koža bolj diha. To je napaka. Strokovnjaki pravijo, da so športne majice z razlogom narejene iz posebnih materialov, ki so primerne za raznorazne aktivnosti in ne gre le za modni hit.

 

3 razlogi, zakaj se je dobro nošenju bombažnih majic med telovadbo izogibati:

 

 

1. Bombažne majice se sušijo počasi in ne vpijajo vlage

 

Bombaž hitreje vpije znoj, a ga tudi počasneje posuši. Majice tako rabijo dlje časa, da se posušijo, zato telovadba v mokrih oblačilih ni ravno prijetna - sploh, če radi telovadite na zraku. Ker se je vaše telo pregrelo in ste oblečeni v mokro majico, lahko tvegate to, da zbolite.

 

 

2. Razdražena koža

 

Mokra bombažna majica, ki se drgne ob vašo kožo lahko privede do številnih kožnih težav in povzroči izpuščaje ter srbečico, ki lahko vodijo tudi do pojava aken.

 

 

3. Glivice

 

Mokra oblačila, ki se ne posušijo hitro so še bolj dovzetna za plesni, bakterije in glivice ter se še hitreje razvijajo na področjih, ki so vlažna. Poleg tega vodijo k neprijetnim vonjavam.

Oblecite se v oblačila, ki so namenjena športnim aktivnostim in se tako izognite nepotrebnim srbečicam, prehladom, glivicam in ostalim nevšečnostim.