Otroci brez staršev pisali pisma božičku ... Njihove želje so neprecenljive!

''Dragi božiček, želim si le ...''
Ključne besede:
   otroci    sirote    pismo    božiček    ganljivo    sirotnišnica    želje

Na svetu živi ogromno sirot, ki praznino in bolečino v srcu občuti prav v času praznikov, ko se običajno zbere vsa družina, oni pa so tisti, ki nimajo nikogar. Zato obstajajo sirotišnice, ki se v v času praznikov potrudijo in želijo tem otrokom, pričarati vsaj malo nasmeha na obraz. V eni izmed ruskih sirotišnic vsako leto naredijo izbor najbolj ganljivih pisem, ki jih napišejo otroci. Nekateri kljub svoji rosni starosti razmišljajo neverjetno zrelo in se te dotaknejo s svojo preprostostjo ter skromno željo, ki jo nosijo v srcu. Sirotišnica želi z objavo želja otrok vsem svetu pokazati, kaj resnično šteje in za kaj se je vredno boriti. Ni pomemben denar, niti velikost darila, ampak toplina in ljubezen. Te imamo vsi na pretek, le podariti jo moramo in zagotovo jo bomo prejeli še več nazaj.

 

Kratka pisemca otrok Božičku:

 

Dragi Božiček! Želim si, da bi našel mamico.

 

Bogdan, 8 let

 

 

Dragi Božiček! Prosim te prinesi mi očka in mamico, pa tudi sestrico. Obljubim, da bom priden.

 

Stanislav, 7 let

 

 

Dragi Božiček! Rada te imam in se te nič ne bojim. Pripravila sem ti piškote. Rada bi, da mi prineseš odejico s katero me je vsak večer pokrila mama. Na njej so narisani zajčki.

 

Klara, 8 let

 

 

Dragi Božiček! Hvala, ker boš prišel. Ne rabim nič, le tvoj objem in uspavanko, da ne bom več sanjala o grdih pošastih.

 

Yulia, 8  let

 

 

Dragi Božiček! Letos nisem bila pridna, saj večkrat nisem mogla zaspati in sem jokala. Otroci so se jezili name. Upam, da boš prišel in mi prinesel mamico. Imela je bele lase in modro obleko, pa dišala je po piškotih.

 

Zina, 7 let

 

 

Dragi Božiček! Upam, da mi letos najdeš družino, ki me bo imela rada in bo hotela z mano preživeti božič. Če pa ne, pa bom počakal do drugega leta. Čakal te bom na oknu v sobi.

 

Nikolai, 9 let

 

 

Dragi Božiček! Za mojo prijateljico tukaj v sirotišnici prinesi punčko, meni pa tisto veliko čokolado, da jo bova potem pojedli skupaj. Veseli bova, če nama najdeš isto mamico in očka in bova lahko potem sestrici.

 

Tanya, 8 let

 

Dragi Božiček! Mi lahko prineseš očka in mamico? Ne rabiš ju dajati v paket, ker se morda bojita teme ali pa ne bosta mogla dihati. Lahko jih samo prineseš in ko se bom zjutraj zbudil bosta pri meni.

 

Abram, 8 let

 

 

Dragi Božiček! Pogrešam svojo babico. Vsako jutro mi je skuhala vroč kakav in pripravila košček potice. Vedno mi je rekla, da če si nekaj močno želiš se uresniči. Želim si samo še enkrat objeti babico in z njo poklepetati. Hvala!

 

Anastasia, 9 let

 

 

Dragi Božiček! Pravijo, da ne obstajaš, ampak jaz jim ne verjamem. Vem, da si nekje, ampak imaš toliko dela z otroki, da jaz ne pridem na vrsto. Mami mi je vedno govorila, da me ponoči obiščeš in posuješ s čarobnim prahom, ki mi prinaša srečo, da nisem lačen in imam streho nad glavo. Letos pa bi te prosil, da posuješ s prahom tudi mojega prijatelja, ki je zelo bolan. 

 

Leon, 9 let

 

 

Dragi Božiček! Rada bi te enkrat videla in ti povedala, da te imam rada. Do neba in nazaj! Potem bi te rada prosila, da paziš na mojo mamico in očka in jima daš moj naslov, da me najdeta. Pošiljam ti lupčke.

 

Stasya, 7 let

 

 

Dragi Božiček! Rada bi mamico, očka, babico, dedka, sestrico, bratca in kužata, pa želvico. Da bomo lahko skupaj krasili smrečico in bili skupaj. Bom pridna in ne bom več nagajala in vse bom pojedla za kosilo. Bom, res bom!

 

Viktoriya, 7 let

 

 

Dragi Božiček! Vem, da sta moja starša v nebesih in čuvata name. Moja edina želja je, da nikoli ne pozabita name, kajti tudi jaz ne bom na niju. Želim si le, da bi me lahko tvoje sani odpeljale tako visoko, da bi ju še zadnjič objel. 

 

Alex, 9,5 let