Če uporabljate teh 8 fraz, potem imate nizko samozavest!

Se opravičujem ... ampak čas je, da nekaj spremenite!
Ključne besede:
   fraze    slabo    samozavest    samopodoba    uporaba    pomen

Kako prepoznati nizko samozavest ali slabo samopodobo? Preprosto! Če poznate koga ali pa ste vi taki, ki nenehno uporabljate teh 8 fraz, potem je jasno, da imate težave z nizko samozavestjo. To lahko spremenite in v vaš besednjak začnete vnašati pozitivne besede, ki vam bodo zagotovo spremenile pogled na svet.

 

Se opravičujem ...

Nič ni narobe, če to besedo uporabite takrat, ko je to res nujno in ste se nekomu res dolžni opravičiti. Če pa spadate med tiste, ki se opravičujejo za vsako malenkost, potem je to velik pokazatelj, da imate nizko samopodobo. 

 

To se mi je slučajno posrečilo!

Nikoli na glas ne priznate svojega truda in tega, da ste si nekaj dejansko zaslužili. Vedno se izgovarjate na to, da je bila le sreča. Ni greh, če kdaj pohvalite sami sebe, ko ste si to zares zaslužili. 

 

Kaj si bodo mislili drugi?

To je najbolj pogosta misel ljudi, ki imajo nizko samozavest in slabo samopodobo. Obremenjujejo se z mnenji drugih in ne počnejo v življenju stvari, ki se jih dejansko veselijo zaradi tega, ker se bojijo, kaj bodo rekli drugi ...

 

Ne morem se odločiti

Neodločnost je prav tako pokazatelj slabe samopodobe in pomanjkanja samozavesti. Tisti, ki vedo, kaj bi radi, se ne obotavljajo in točno vedo, kaj jih bo osrečilo - se ne ozirajo na nikogar in se v trenutku odločijo za tisto stvar.

 

Ah, to pa res nič posebnega!

Če ne znate sprejeti komplimenta in se zanj zahvaliti, to zagotovo ni najbolje. Če vas nekdo pohvali, vas z razlogom, zato se nikar ne branite s tem, da ''niste nič posebnega,'' ampak recite hvala! Večkrat boste to storili, lažje vam bo,

 

Mogoče, morda, najbrž, nisem siguren ...

Če so to besede, ki so v vašem besednjaku najbolj pogoste to pomeni, da je vaša samozavest nizka in ne stojite trdno za svojimi načeli. Skušajte se znebiti teh besed in jih zamenjajte z besedami: Seveda, bom, zagotovo ...

 

Strinjam se, prav imate, naj bo po vaše

Če imate dovolj samozavesti, potem ste dovolj močni, da izrazite svoje mnenje in se ne strinjate z vsem kar slišite. Če vam nekaj ni všeč, to poveste in glasno izrazite. 

 

Vseeno mi je

Bi raje imeli dopust ali delali cel vikend? Če rečete vseeno mi je, to zagotovo ni za to, ker bi vam bilo res vseeno. Nimate dovolj poguma, da bi rekli ''ne,'' zato raje uporabite vseeno mi je, ki je dovolj podobna besedi ''ja''. Ljudje vas zaradi tega lahko izkoriščajo, saj itak vedo, da vam je vseeno.

Domov | Ekipa | Združenje Radio2 | Program
Kontakt | Pogoji uporabe | Frekvence | Raba piškotkov | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del

Copyright © 2017 Radio 2