Zmagovalna formula za poimenovanje otrok

Sestavila jo je mama šestih malčkov
Ključne besede:
   otroci    imena    nosečnost

Ko pričakuješ otroka, je ena od pomembnejših zadev, ki te čakajo izbira njegovega imena. Vsak si želi, da bi otroku izbrali ime, ki bi ga ponosno nosil celo življenje, iz lastnih izkušenj pa vemo, da je veliko ljudi nezadovoljnih s svojim imenom.

 

Avstralka Chloe Dunstan, ki je svoje otroke poimenovala Otto, Rufus, Henry, Evan, Pearl in Felix, je po mnenju bloga Essential Baby za svoje malčke izbrala 'popolna imena'. Vsako od imen namreč na svoj način dopolnjuje ostala, hkrati pa so popolnoma nepredvidljiva in neodvisna, tako kot so tudi otroci vsak oseba zase – ko moraš poimenovati kar pet otrok istega spola je namreč to lahko velik izziv.

 

Chloe je morala najti kar 6 imen za svoje malčke!

 

Chloe pravi, da si je pri izbiri imen pomagala s posebno formulo za poimenovanje otrok v veliki družini. Formula je preprosta, saj ima le šest pravil:

  • Ime in priimek naj se začneta z različnima črkama, še posebej, če imate več kot dva otroka. 
  • Vsa imena nas se končajo z drugačnim zlogom, med seboj naj se ne rimajo.
  • Pri vseh imenih se držite enakega stila.
  • Izogibajte se skupne teme poimenovanja, kot so kraji, rože in podobno.
  • Ne poimenujte otrok po slavnih osebah.
  • Ne izberite neobičajnega zapisa imena s črkami iz tujih jezikov.

 

Vsekakor pa pri izbiri imena za novega družinskega člana velja upoštevati tudi to, da imena ne zbiramo zato, da bi se posebne počutili mi, pač pa za našega potomca, ki ga bo ime spremljalo celo življenje.