Ta ZAČIMBA, ki jo ima v kuhinji VSAK, je bolj kot za kuhanje koristna pri čiščenju!

NIKOLI ne uganeš, kako lahko sčistiš likalnik ali pa lijak?
Ključne besede:
   nasveti    sol    trik    čiščenje    uporabno    začimba    uporaba

Ni jasno, če bi sol sploh lahko opredelili kot začimbo, definitivno pa je dodatek k jedem, ki po mnenju večine ljudi precej izboljša okus. A previdno: sol je potrebno uživati v zmernih količinah, v nasprotnem primeru je drugače lahko odgovorna za precej zdravstvenih tegob!

 

ZNEBI se neprijetnega vonja čevljev

Naredi si platnene vrečke in v njih natresi sol. Nato jih postavi v čevelj, ki ima neprijeten vonj za nekaj ur. Sol lahko tudi samo natreseš v čevelj in ga potem po nekaj urah posesaš.

 

Reši se mravelj

Napravi mešanico v razmerju 1 : 4 ter jo namaži na območju, kjer se pojavljajo mravlje. Tako se jih boš hitro znebil/a.

 

Odstrani neprijeten vonj z rok po rezanju čebule

Čebula ti po tem, ko jo narežeš, na rokah pusti neprijeten vonj. Po rezanju enostavno zmoči roke, v njih vtri sol ter jih ponovno splakni. Vonja po čebuli ne bo več.

 

Prepreči cvrčanje olja

Preden meso ali ribo položiš v olje daj v olje nekoliko soli in težava bo rešena. Olje ti ne bo špricalo po celi kuhinji.

 

Očisti likalnik

Si se že kdaj spraševal/a, kako bi z likalnika očistil/a madeže? Daj ga na najvišjo temperaturo, nato pa na peki papir posuj nekaj soli ter pojdi čez nekajkrat z likalnikom.

 

Poskrbi za pike komarjev

Te zanima, kako preprečiti srbenje po piku komarja? Pomoči prst v vodo in nato v sol ter namaži pik. Srbenje bo izginilo!

 

Očisti lijak

Naredi mešanico soli in limoninega soka in na lijaku boš lahko očistil/a vse madeže. Verjemi, deluje precej bolje kot katerokoli čistilo.

 

Ne pusti, da te v restavraciji nategnejo!
Če si dobil/a v jedi dlako ali nekaj, kar ti ni všeč, potem hrano, preden jo vrneš natakarju, posolit. In to kar precej. Tako boš prepričan/a, da ko dobiš novo jed, da ni samo vrnjena prva jed, tokrat brez dlak.

 

Poskrbi, da se bo sveča topila lepo in vosek ne bo tekel na vse strani
Če si se vedno spraševal/a kako bi preprečil/a, da ti vosek s sveče teče na mizo, potem je sedaj tu rešitev zate. Pripravi slano vodo in potopi svečo vanjo. Nato jo osuši in prižgi. Presenečen/a boš nad rezultatom.