OČISTI, NAREŽI IN SPECI: Pripravite slasten pire iz BUČE!

Tako enostavno, a tako zelo dobro!
Ključne besede:
   buča    hokaido    recept    pire    priprava    okusno

Jesenski čas je kot nalašč, da se na vašem jedilniku pojavi oranžna buča imenovana hokaido. Bučo veliko ljudi uporablja za okras, a je priporočljiva tudi za uživanje, saj ima nešteto lastnosti, ki pozitivno vplivajo na telo ter vaše splošno počutje.

Lahko si jo pripravite na več različnih načinov, saj je izredno okusna in preprosta za pripravo. Tokrat pa smo vam pripravili enostaven recept za bučin pire. Vse kar morate narediti je, da bučo očistite, narežete, spečete, speštate, dodate nekaj malenkosti in že jo lahko uživate, pravi Simon Šketa, ki je za vas pripravil ta recept.

 

 

Sestavine za dve osebi: 

 

~ 500 g buče

~ 50 g kokosovega olja ali masla

~ 2 žlici olivnega olja

~ sol po okusu

~ čajna žlička kurkume v prahu

~ muškanti orešček

 

Postopek: 

 

1. Bučo olupite, iz nje odstranite vsa semena in jo narežete na manjše krhlje 

2. Pečico nastavite na 190 °C

3. Bučo nato razporedite po peki papirju, polijete z olivnim oljem in pečete 15 minut

4. Ko je buča pečena, jo zmešate z zmehčanim kokosovim oljem ali maslom, soljo, kurkumo in muškatnim oreščkom

5. Pripravljen pire krompir lahko po želji polijete tudi z malce bučnega olja ali okrasite s praženimi semeni buče

 

Pa dober tek!