Ta PICA ima posebno sestavino, zato jo lahko pojeste brez slabe vesti!

Cvetačno testo je odgovor za popolno pico!
Ključne besede:
   cvetača    pica    testo    zdravo    hitro    okusno    hrana    recept

To soboto si specite pico po čisto svojem okusu in jo končno pojejte brez slabe vesti. Namesto moke in kvasa uporabite cvetačo ter presenetite svoje domače. 

 

Sestavine za štiri osebe:

 

~ sveža cvetača

~ 3 jajca

~ 4 žlice mletih lanenih semen

~ 100 g mletih mandeljnov

~ 150 g naribanega sira (lahko tudi mocarelo)

~ paradižnikova mezga

~ česen v prahu 

~ 1 ščepec origana

~ 1 ščepec soli

~ 1 ščepec bazilike

~ po želji: piščančja salama, olive, paradižnik, rukola, šampinjoni, tuna, koruza ...

 

 

Postopek: 

 

~ Cvetačo najprej operete in naribate ali zmiksate v multipraktiku. Zatem jo toplotno obdelate v mikrovalovni pečici ali na vodni pari za 5 minut. 

 

~ Ko se cvetača ohladi vmešate jajca, sol, česen, origano in polovico naribanega sira

 

~ Na pekač položite peki papir in na njemu oblikujete cvetačno testo za pico debeline 5 mm

 

~ Testo pečete 20 minut na 200 °C 

 

~ Ko je pečeno, po njemu razporedite paradižnikovo mezgo, posujete z drugo polovico sira, po želji dodate še druge sestavine, kot so: piščančja salama, olive, paradižnik, itd.

 

~ Zatem položite v pečico še za 10 minut pri 200 °C 

 

~ Po 10-ih minutah pico vzamete ven, razrežete in postrežete!

 

Pa dober tek!