NENAVADNE MASKE: Majoneza v sendviču redi, na laseh pa dela čudeže

Ženske pravijo, da so to preverjeni načini, ki res delujejo - samo upati si morate!
Ključne besede:
   maska    lasje    zdravilo    poškodovano    učinkovito    konice    razcepljenost

Razcepljene konice so nekaj, s čimer se srečuje skoraj vsaka ženska. Večina žensk zato posega po raznoraznih oljih in lasnih kremah, da bi ''cvetoče'' lase čimbolj prikrila, a velikokrat se pravi odgovor skriva kar v kuhinji. Poglejte si, nekaj nenavadnih mask, ki vam lahko popravijo lase.

 

JAJČNA MASKA - namesto na ponev, dajte za spremembo jajce na lase

 

Ničkolikokrat ste že slišali, kako so jajca zdrava in kaj vse lahko z njimi pripravite. Dobra so za vaše telo, kožo in celo lase. Pripravite si jajčno zmes in z njo nahranite vaše ''bolne'' lase. Beljaka tokrat ne boste potrebovali, zato zmešajte le dva rumenjaka, žlico olivnega olja in pol žlice medu.

 

Postopek: Vse skupaj dobro premešajte v skodelici in zmes nato nanesite na suhe lase. Če vam je zmes pregosta, dodajte nekaj kapljic vode. Pustite učinkovati vsaj 20 minut, lahko tudi več. Masko nato sperite s hladno ali mlačno vodo.

 

 

SMETANA - namesto v kavo, si jo tokrat nanesite na lase

 

Ena žlica sladke smetane je odlična za razcepljene konice, s tem, ko pa ji dodate še pol skodelice mleka in vse skupaj dobro premešate, pa je pravo zdravilo za vaše lase.

 

Postopek: Zmes vtrite v lase, še najbolj na konice. Pustite delovati 15 minut in nato dobro izperite.

 

 

PIVO - se bojite, da bi imeli pivski trebuh? Potem ga raje zlijte na lase 

 

Nega las s pivom je najbolj enostavna in jo priporočajo že dlje časa. Pivo vsebuje vse pomembne sestavine, ki nahranijo lase od korena do konic in poskrbijo za njihov zdrav videz. Da bi lažje pivo raznesli po laseh, je najbolje, da ga prelijete v kakšno plastenko z razpršilko ali preprosto prelijete v lavor in glavo pomočite vanj.

 

Postopek: Pomembno je, da se pivo dobro vpije v lase. Pustite delovati največ 20 minut in ga nato zelo dobro sperite, da ne boste imeli neprijetnega vonja. Uporabite nato šampon in balzam in po potrebi sperite  večkrat - vredno je, saj bo sprememba las takoj očitna.

 

 

MED - v mrzlih dneh je odličen za v čaj, a tudi na laseh bo dobro funkcioniral

 

Med je eno izmed najboljših sredstev za razcepljene konice, še posebej dobro reagira, če ga vmešate v kislo mleko. Polovica lončka kislega mleka in ena čajna žlica medu sta odlični v boju z neukrotljivimi lasmi.

 

Postopek: Mešanico vmešajte v lase, še najbolj se posvetite konicam. Pustite na laseh delovati 20 minut in pri izpiranju uporabite le vodo, zato si lase s šamponom in balzamom umijte že prej. 

 

 

MAJONEZA - v sendviču redi, na laseh pa dela čudeže

 

 

''Majonezno na lase? Ah, kje pa! Fuj!'' Je reakcija vseh, ki slišijo, da naj si jo dajo na lase. Namesto, da bi si jo dali v sendvič in s tem posledično poskrbeli, da bo številka na tehtnici še večja, lahko s tem, ko si jo nanesete na lase poskrbite, da bodo vaši lasni centimetri končno daljši. Ne sliši se slabo, kajne?

Za majonezo ne potrebujete nobene dodatne mešanice, saj že sama po sebi vsebuje vse, kar vaši lasje potrebujejo. Med drugim tri glavne sestavine, ki so pomembne za lase: jajca, kis in olje. 

 

Postopek: Nanesite jo na suhe  lase in je nikar ne vtirajte v glavo. Razporedite jo zgolj po zgornjih plasteh, še najbolj pa jo nanesite na konice. Nato lase razčešite s prsti in pustite delovati vsaj 30 minut. Zatem lase sperite z mlačno vodo in umijte s šamponom ter balzamom. Vonj bo hitro izginil, čeprav se vam zdi nemogoče.