Če imate ENO od teh lastnosti ste zelo POSEBNA OSEBA

Ljudje vam zaupajo ... vedo, da ste pravi ''naslov,'' ko pride do težav
Ključne besede:
   posebnost    ljudje    karakter    osebnost    lastnosti

Psihologi pravijo, da so ljudje, ki so malce bolj samotarski, znajo sočustvovati z drugimi, se radi šalijo na svoj račun in premorejo celo malo sarkazma, zelo posebni ter se v svetu znajdejo bolje od večine. Poglejte, če imate kakšno od naštetih karakteristik in vedite, da niste čudni, ampak zelo posebni. 

 

1. Radi pišete

 

Ljudje, ki radi pišejo so bolj samotarji in nimajo radi prevelikih družb, kjer je preglasno. Radi so sami s seboj in svojimi mislimi, ki jih izlijejo na papir. Če tudi vi radi pišete o stvareh, ki se tičejo življenja ali na splošno o vsem, kar vas veseli, morda tudi žalosti ste oseba, ki si rada olajša dušo ter lažje premaguje težave s pisanjem. Vse svoje želje ali tegobe zaupate papirju ter na ta način najdete svoj notranji mir.

 

 

2. Znate sočustvovati

 

Sočustvovanje z drugimi ne premore vsak in je nekaj, za kar moraš imeti vsaj malce občutka. Če vas ljudje poznajo kot nekoga, ki zna poslušati, razumeti in je pripravljen vedno pomagati, to pomeni, da ste izredno sočutna oseba, ki jo preprosto moraš imeti rad. Ljudje vam zaupajo in se zavedajo, da boste znali do njih pristopiti na pravi način in nesebično rešiti težavo.

 

 

3. Hitro menjavate razpoloženje

 

En trenutek se smejete, spet drugega pa bi se najraje zjokali. Hitre spremembe razpoloženja niso nič nenavadnega pri ljudeh, ki so običajno perfekcionisti. Strmijo k nekim ciljem, ki se morda ne končajo tako, kot so si zamislili in jih to kaj hitro vrže iz tira. Po drugi strani pa jih v slabo voljo spravijo čisto običajne stvari, kot so: slaba kava, grdo vreme, dolgočasnost, itd. 

 

 

4. Ko delate, dejansko delate - brez lenarjenja

 

Delo krepi človeka in tega se zavedate tudi vi. Kljub temu da veliko delate in ste za svoje želje pripravljeni garati, se znate tudi ustaviti in uživati. Ste oseba, ki se stvari loti zagnano in jo rada dokončna v določenem času, brez, da bi ji na koncu v grlo tekla voda. Ne marate površnosti, zato vedno naredite stvari 100 %, čeprav vam bo včasih vzelo več časa, kot ste predvidevali. 

 

 

5. Včasih ste preveč iskreni

 

Iskrenost je zelo dobra in vedno dobrodošla. Odvisno je le, kako jo izrazite in na kakšen način. Velikokrat je tanka linija med iskrenostjo in tem, da je na koncu človek užaljen. Radi poveste iskreno, brez ovinkov in včasih malce preveč grobo. V resnici ne želite nobenega užaliti, se pa zgodi, da nekaj prehitro izustite.

 

 

6. Znate biti sarkastični

 

Sarkazem je nekaj, kar ne razumejo vsi in moraš biti za njega kar malce inteligenten. Sarkastični ljudje v družbi velikokrat veljajo za nesramne, arogantne in tiste, ki radi žalijo ljudi, pa ni čisto tako. Če znaš uporabiti sarkazem na pravi način, v pravem trenutku in seveda med pravimi ljudmi, zna biti precej zabavno. 

 

 

7. Dobro povezujete stvari in logično sklepate

 

Zelo ste dobri v razumevanju stvari, ki se dogajajo okoli vas in jih znate hitro povezati. Takoj prepoznate vzrok težave in se ga brez odlašanja lotite reševati. Znate brati med vrsticami in včasih zelo hitro veste, kaj želi nekdo od vas. Sami nikoli ne delate zaključkov, ki jih prej ne bi preverili in se prepričali, da so resnični.

 

 

8. Znate se pošaliti na svoj račun

 

Radi se šalite na svoj račun in brez težav rečete kakšno ''vražjo'' tudi čez sebe. Ne moti vas, če se vam nato smejejo, saj se zavedate, kaj je res in kaj ni. Ljudje imajo radi tiste, ki premorejo pravo mero smisla za humor in se znajo pošaliti tudi na svoj račun, brez, da bi gojili zamere in bili vedno užaljeni. 

 

 

9. Ne spite predolgo

 

Radi spite, a ne predolgo. Spanje med vikendom, vse tja do kosila ni za vas, saj dan radi začnete zgodaj in ga izkoristite kolikor lahko. Zvečer greste raje prej v posteljo in dan začnete zgodaj, saj naredite več koristnega in ste bolj produktivni, kar vas dela še bolj srečne.