Trik, da bo kruh tudi čez nekaj dni svež, kot iz pekarne

Ne mečite kruha stran, ampak ga le ''osvežite''
Ključne besede:
   kruh    sveže    trik    domače

Ni lepšega vonja od sveže pečenega kruha, ki si ga privoščite za zajtrk in nanj namažete namaz, ki se kar stopi v vaših ustih. Topel, hrustljav kruh je nekaj kar obožuje skoraj vsak, a kaj, ko naslednji dan že skoraj ni več tako okusen. Da ne bi kruha po nepotrebnem metali stran, ga skušajte ''oživeti'' s triki, da bo videti, kot da je ravnokar pečen. Če pa vam ti triki ne bodo pomagali, pa ga preprosto uporabite v toastu ali nahranite račke v bližnjem jezeru.

 

ZA PRVO METODO POTREBUJETE: papirnate brisačke, vodo in mikrovalovno pečico

 

Vzemite papirnato brisačko in jo zmočite pod hladno vodo. Nikar jo ne zmočite preveč, da se ne bo začela trgati.

 

 

Kruh nato obložite z mokrimi brisačkami tako, da ga prekrijete po celi površini. 

 

 

Zatem ga postavite v mikrovalovno pečico, za približno 10 sekund. Vzemite papirnate brisačke stran in kruh je nared. 

 

 

ZA DRUGO METODO POTREBUJETE: srebrno folijo in pečico

 

Kruh zavijete v srebrno folijo in ga položite v pečico, ki ste jo pred tem segreli na 150 stopinj. V pečici ga pustite približno 20 minut (odvisno tudi koliko kruha imate in koliko je star)

 

 

 Po 20-ih minutah kruh vzemite iz pečice in počakajte, da se malce ohladi.

Nasvet: Če je kruh že kar precej star (4-5 dni), ga poškropite malce z vodo preden ga ovijete v srebrno folijo. Ne pretiravajte z vodo, da ne postane preveč pacast.

 

ZA TRETJO METODO POTREBUJETE: plastično vrečko in stebla navadne zelene

 

V plastično vrečko vstavite kruh in nekaj stebel navadne zelene ter jo čvrsto zaprite. Vrečko nato postavite v hladilnik za nekaj ur, za še boljše rezultate kar čez noč.

 

Ko naslednje jutro kruh vzamete iz vrečke, boste takoj opazili ali je še vedno dober za uživanje ali ne. Če ni več, potem ga ne vrzite stran, ga posušite uporabite za drobtine ali živali.