VIDEO: 10 neverjetnih filmov, ki ne smejo iti mimo vas

To so filmi, ki so prejeli tudi številne nagrade
Ključne besede:
   filmi    top    ogled    zanimivo    vikend

So filmi, ki ste si jih ogledali že večkrat in so filmi, ki si jih ne bi nikoli več. Kaj pa tisti, ki so šli mimo vas, pa sploh ne veste, da so tako dobri, da jih preprosto morate videti? No, za vas smo pripravili seznam filmov, ki so po mnenju kritikov in ostalih gledalcev najboljši. Nekateri izmed teh filmov pa so dobili tudi številne nagrade.  

 

CAFE SOCIETY, romantična komedija

 

 

V romantični komediji Kavarniška gospoda scenarista in režiserja Woodyja Allena spremljamo zgodbo Bobbyja Dorfmana (Jesse Eisenberg), ki je odraščal v skromni družini iz Bronxa. Dogajanje je postavljeno v trideseta leta prejšnjega stoletja, v svet razkošnih hollywoodskih dvorcev, nasilja newyorških gangsterjev in skrivnih škandalov visoke družbe z Manhattna. Bobby si želi spremembe, zato odide v Hollywood, kjer spozna Vonnie (Kristen Stewart). Zaprosi jo celo za roko, vendar se mora v New York nazadnje vrniti sam. S prijateljem odpreta nočni klub Les Tropiques, ki postane najbolj priljubljen nočni klub v New Yorku. Poroči se z Veronico (Blake Lively) in vse je videti popolno, dokler nekega dne ne obišče kluba tudi Vonnie iz Hollywooda.

 

 

THE NICE GUYS, detektivski film

 

 

Los Angeles sredi 70. let. Smolasti detektiv Holland March in najeti izterjevalec Jackson Healy preiskujeta primer izginulega dekleta in navidezni samomor propadle porno zvezde, ko nehote razkrinkata zaroto, ki vodi vse do najvišjih političnih krogov. Ryan Gosling in Russell Crowe blestita v ekscentrični akcijski komediji in zarotniškem trilerju o ponesrečenem paru zasebnih vohljačev.

 

 

SWISS ARMY MAN, komična pustolovščina

 

 

Zapuščen za samotnem otoku je Hank že povsem izgubil voljo do življenja. Tik preden poskuša narediti samomor, na obalo naplavi moško truplo. Hank ga iz ekstremne osamljenosti vzame s seboj in kmalu ugotovi, da njegov novi prijatelj ne le govori, pač pa ima vrsto uporabnih supermoči. Hank spozna, da lahko mrtveca uporablja kot švicarski nož. Z njim se hitro zbliža, nazadnje pa se skupaj odpravita na epsko potovanje domov, kjer Hanka čaka ženska njegovih sanj.

 

RACE, biografska športna drama

 

 

Tekač je zgodba o izjemnem atletu Jesseju Owensu, ki se bori za obstoj, sebe in svoje športne kariere sredi nacistično obarvanega sveta.Jesse Owens se sredi boja za tekaške in druge atletske medalje znajde v Berlinu, na Olimpijskih igrah leta 1936, kjer se mora spopasti s Hitlerjevo ideologijo o arijski nadmoči. Resnična zgodba o izjemnemu atletu Owensu na ganljiv način prikazuje borbo posameznika v neodpustljivem okolju

 

 

A MAN CALLED OVE, romantična drama

 

 

Presunljiva švedska drama, posneta po istoimenski knjigi, ki pripoveduje o upokojencu, jeznem na cel svet, ki mu je pred kratkim umrla žena in ji še sam poskuša slediti. Skozi film spremljamo njegovo življenjsko zgodbo in družinske tragedije, ki so ga izoblikovale v takega človeka. Ko se v sosesko, v kateri je osamljen in izoliran in jo pozna do potankosti, priselijo novi sosedi, se mu življenje obrne na glavo in je prisiljen nekatere reči videti v drugačni luči. Spoznavamo, da se za masko  težaškega, skrajno hladnega in zagrenjenega možaka skriva mož z velikim srcem, ki je brezmejno ljubil svojo pokojno ženo, ki je bila srčna, močna in razigrana ženska, polna življenja

 

 

CAPTAIN FANTASTIC, romantična drama

 

 

Ben je predan oče in zagrizen zagovornik svojih idealov, ki v neokrnjeni divjini ameriškega severozahoda, onkraj civilizacije, vzgaja in uri svojih šest otrok, da bi lahko odrasli v izjemne osebe. Toda ko mora družina po tragičnem dogodku zapustiti paradiž in se podati v svet, so Benova predstava starševstva in nauki, ki jih odločno vceplja otrokom, pred težko preizkušnjo. Hkrati humorna in pretresljiva, zlasti pa ganljiva drama o nekonvencionalni družini, ki mora zapustiti svoj dom sredi ameriške divjine, da bi zaživela v svetu, v katerega ne verjame. Nagrada za najboljšo režijo v sklopu Posebni pogled letošnjega Cannesa, kjer je film požel stoječe ovacije.

 

 

MANCSHETER BY THE SEA, drama

 

 

Samotarski bostonski hišnik Lee se po bratovi smrti vrne v domačo obmorsko vas, kjer se mora posvetiti najstniškemu nečaku Patricku. Čeprav ni vedel, da mu je brat zaupal skrbništvo, se poskuša spopasti z zahtevno nalogo zbliževanja s svojeglavim fantom. Ob tem se mora soočiti z neporavnanimi računi iz preteklosti, ko se je po družinski tragediji ločil od žene in zapustil ribiško skupnost. Trpki spomini se prepletejo z mučnimi čustvi razočaranja in obžalovanja, kar Leeja prisili, da sprejme težke odločitve o svoji in nečakovi prihodnosti.

 

 

HACKSAW RIDGE, biografska vojna drama

 

 

Režiser epopej Pogumno srce, Kristusov pasijon in Apokalipto predstavlja navdihujočo resnično zgodbo o bolničarju Desmondu, ki želi v času druge svetovne vojne pomagati tovarišem v boju. Pridruži se vojski, vendar zaradi verskih in moralnih prepričanj zavrača nošenje in uporabo orožja, kar povzroči neodobravanje nadrejenih in jezo tovarišev. Desmond kljub vsem preprekam vztraja pri svojih idealih in doseže, da ga pošljejo na bojišče, kjer vsem dokaže pravi pomen predanosti in resničnega poguma.

 

 

BROOKLYN, romantična drama

 

 

Irska v 50. letih 20. stoletja. Eilis se lahko v prihodnosti nadeja le polizanih igralcev ragbija, opravljanja v trgovini in slabega vremena. Ko ji prijazni duhovnik ponudi plačilo poti v Ameriko, takoj pripravi svoje skromno imetje, se s solzami v očeh poslovi od mame in sestre ter se odpravi v Brooklyn. Tam najde žareče luči, vrstne hiše in kričečo samozavest. Za Eilis je to povsem drug svet. Zaposli se v glamurozni veleblagovnici, kjer ji dvori prisrčni vodovodni inštalater Tony. Z njim spozna športne prireditve, Coney Island, testenine z omako in ljubezen

 

POREDNE MAME, romantična komedija

 

 

Scenaristi filma Prekrokana noč predstavljajo noro komedijo o rivalskem svetu sodobnih mam. Amy Mitchell postavlja svojo družino na prvo, drugo in tretje mesto. Na videz živi popolno življenje – ima dober zakon, bistre otroke, čudovito hišo, izjemno lepoto in zavidljivo kariero. Toda njen soprog, otroci in šef jo imajo za samoumevno. Kar naprej se trudi, da jim ugodi, toda nikoli ni dovolj. Ko ji rivalske mame v šoli njenih otrok stopijo na žulj, Amy poči film. S še dvema preobremenjenima materama združi moči, da bi se znebile odgovornosti, ki so jim jih vsilili. Spustijo se v divjo, svobodno pustolovščino, povsem skregano s pojmom materinstva, ter se na tak način zoperstavijo popolnim materam.