Ne uporabljate ličil? Morda jih boste od sedaj naprej večkrat!

Ličenje upočasni staranje kože
Ključne besede:
   ličila    koža    staranje    koristno    zaščita    obraz

Ličenje večina smatra kot nekaj, kar koži škodi in je bolje, da se ga v čimvečji meri izogiba. Pa žal ni tako. Seveda ni nič narobe, če ličil ne uporabljate, a vendar tudi ni nič narobe če jih. Namreč ličila vaši škodi koristijo in jo ščitijo pred škodljivimi zunanjimi vplivi. Ker je obraz tisti, ki je najbolj izpostavljen je prav, da ga vedno primerno oskrbite in zaščitite ter mu zagotovite vse kar potrebuje. S tem ne boste imeli le lepe kože, ampak boste tudi upočasnili staranje. 

 

Zaščita kože pred UV žarki

 

Funkcionalna obarvana kozmetika, kot so tekoče podlage ali t.i. pudri, korektorji, rdečila za lica, maskare, črtala za oči in šminke, lahko v kombinaciji z zaščitnim faktorjem še povečajo zaščito vaše kože pred škodljivimi UV žarki.

 

Preden nanesete ličila na obraz je dobro, da pred tem nanesete kremo, da nahranite kožo. Ličila, ki so nanešena po vrhu kreme z zaščitnim faktorjem (še posebej okoli oči) zmanjšajo možnost za nastanek kožnega raka. 

 

 

Občutljiva koža - Dobro je vedeti tudi to, da na obraz ne nanašate čisto vsega in malce preverite sestavine, ki jih določeno ličilo vsebuje (velja biti previden predvsem pri tekočih podlagah, kot so kreme, pudri in korektorji).

 

Če kombinacijo sestavin, kot so zaščitni faktor, pigmenti in raznorazni odsevni pigmenti zmešate skupaj, boste vaši koži zagotovili še dodatno zaščito in jo obvarovali pred soncem. 

 

POZOR: Vaša koža bo zaščitena le, če boste nanjo najprej nanesli kremo z zaščitnim faktorjem, z nanosom ličil pa nato le še dodatno poskrbite za zaščito kože. Krema z zaščitnim faktorjem + ličila so torej zmagovalna kombinacija pred zgodnjimi znaki staranja in gubanja.