Nasveti, kako ohladiti dom brez klime

6 hitrih in učinkovitih trikov, ki vas ne stanejo nič!
Ključne besede:
   hlajenje    dom    hitro    učinkovito    nasveti

Poletje je skoraj tu in z njim je prišla tudi vročina, ki pa marsikomu že povzroča nevšečnosti. Če je v vašem prostoru prevroče, se zaradi tega zagotovo ne počutite prijetno. Prav je, da poskrbite za ohlajen dom, kjer se boste lahko sprostili in uživali. Če nimate klimatske naprave, se tega lahko lotite tudi drugače ...

 

Zagrnite zavese že zjutraj

Morda se vam zdi to nekoristno, ampak sonce, ki sije skozi okno lahko temperaturo v sobi poveča tudi za 30 %. Zato že zgodaj zjutraj zagrnite zavese, zastrite žaluzije in tako preprečite, da bi bila vaša soba vroča.

 

 

Ko pade mrak, odprite okna

Zvečer se običajno shladi, zato je dobro, da takrat prezračite prostor. Morda zunaj ni tako sveže kot zjutraj, boste pa zagotovo poskrbeli, da prepihate in prezračite prostor.

 

 

Ventilator in led

Morda se vam sliši zastarelo, ampak, če boste skledo polno ledu postavili pred ventilator, lahko ta dejansko posnema učinek klimatske naprave ter prijetno osveži in ohladi prostor.

 

 

Bombažna posteljnina

Flanelasta posteljnina je mehka, a je bombažna izbira boljša, saj je bolj zračna. Poleg tega pa ostaja dlje časa hladna, kar je zelo dobrodošlo.

 

 

Zamenjajte klasične žarnice

Nabavite raje tiste, ki so bolj varčne in ustvarjajo manj toplote kot običajne žarnice. Poleg tega so tudi bolj varčne z energijo. 

 

 

Zvečer ne kuhajte in ne prižigajte pečice

Če imate majhno kuhinjo, nikar zvečer ne kuhajte in ne uporabljajte pečice, saj boste prostor ogreli ter naredili soparen. Raje si za obrok privoščite nekaj, kar je narejeno hitro in je po vrhu vsega še hladno.