Kaj imajo skupnega srečni pari?

Delijo si tri stvari!
Ključne besede:
   odnosi    psihologija    nasvet

Strokovnjakinja za medosebne odnose Esther Perel je v svoji dologoletni karierieri delala s stotinami parov po vsem svetu. Pri tem je ugotovila, da imajo vsi srečni pari skupne te tri stvari:

 

Niso izgubili zanimanja za partnerja

Srečni pari ne trdijo, da svojega partnerja poznajo kot svoj žep. Ne pretvarjajo se, da vedo, kaj boš rekel, preden spregovoriš. Medsebojne razdalje in napetosti med partnerjema ne podirajo, ampak jo kultivirajo.

 

 

Veseli so partnerejvih uspehov

Kdor je v srečnem razmerju, ceni srečo in uspehe partnerja, tudi če sam nima prav nič s tem. Če rečeš »vesel sem, da ti je uspelo«, je to prijazno in radodarno – če te partner pričaka tak odnos, se veseliš vrnitve domov!

 

 

Obdržala sta lastno zasebno življenje

 

To so tudi ljudje, ki globoko spoštujejo individualnost partnerja. To so pari, ki si pustijo veliko medosebnega prostora, kar pomeni, da ima vsaka oseba lahko »svoj svet« misli, svojih hobijev, strasti, prijateljstev, … »Takšno partnerstvo je stičišče dveh bogatih, polnih svetov vsakega od partnerjev medtem ko so nesrečna partnerstva sestavljena iz dveh »lačnih« ljudi, ki se skušajo hraniti na drugem,« še pravi terapevtka. »Eno je, če si »hrano za dušo« delimo, drugo pa, če želimo, da nas hrani drugi«.