RECEPT: Mmm ... jajčka v obliki oblakov? Zakaj pa ne!

Trenutno najbolj popularna jajca, ki jih morate poskusiti
Ključne besede:
   jajca    oblak    puhasto    peka    popularno    preprosto    hrana

Jajca lahko kuhamo, pečemo, naredimo umešana in jih dodamo mnogim različnim jedem. So vsestranska in v kuhinji več kot zaželena. Ta hip so popularna jajca, ki jim v tujini rečejo Cloud Eggs ali drugače povedano ''Oblačna jajca'' oz. jajca, ki so podobna oblaku.  Ne, samo, da so na pogled zanimiva, ampak tudi zelo okusna, saj lahko v beljak po želji dodate začimbe in sir. 

 

 

 

Potrebujete:

 

Jajca (kolikor želite)

Leseno kuhalnico

Pekač

Mikser

Sol ali parmezan (po želji)

 

Priprava:

 

 

1. Najprej ločite rumenjake od beljakov. Najbolje si je pomagati s plastičnim ločevalcem rumenjakov, ki rumenjak posrka vase, nato pa ga lahko brez ''pacanja'' date v drugo posodico.

 

 

 

 

2. Zatem zmiksate beljake tako, da dobite puhasto in mehko zmes. Vmes lahko po želji dodate tudi sol, raznorazne začimbe ali celo parmezan za boljši okus.

 

 

 

 

3. Zmes nato nanesite na pekač, pred tem pa ga obložite s pek papirjem. Ko nanašate zmiksane beljake na pekač, jim v sredini z leseno kuhalnico naredite manjšo vdolbinico, kamor boste potem položili rumenjak.

 

 

 

 

4. Položite pekač v pečico in pecite beljake 6 minut na 350 stopinjah.

 

 

 

 

5. Po 6 minutah vzamete zapečene ''jajčne oblačke'' iz pečice in jim vmes dodate rumenjake.

 

 

 

6. Zopet položite vse skupaj v pečico in pecite še 3 minute. Po 3 minutah je jed pripravljena. 

 

 

 

7. Jajca so pripravljena, pa dober tek!