5 napak, ki jih delate med tuširanjem

Delate tudi vi, katero od teh napak?
Ključne besede:
   tuširanje    napake    vsakdanje

Tuširanje je stvar vsakega posameznika in čisto vsak se tušira na svoj način, a vendar je dobro, da se nekaterih navad pod tušem odvadite. 

 

 

Prekomerno nanašanje šamponov, gelov in raznoraznih krem za tuširanje vaši koži bolj škodi kot koristi. Dovolj je, če boste gela za tuširanje uporabili v velikosti oreha. 

 

 

Tuširanje s prevročo vodo nikakor ni dobro in bolj škodi, kot koristi. Vroča voda škoduje predvsem koži, saj jo izsuši, povzroči lahko srbečico in male mozoljčke.

 

 

Predolgo tuširanje tudi ni najbolj priporočljivo. Najbolje je, da si vzamete za tuširanje nekaj manj kot 10 minut, kar je čisto dovolj.

 

 

Uporaba kopalnih rokavic, raznoraznih gobic in podobnih stvari, nikoli ne pustite mokrih, ampak jih vedno posušite. Mokre kopalne krpe so zato še bolj dovzetne za rast bakterij. Priporočljivo je, da jih zamenjate tudi vsake 4 tedne.

 

 

Ko se brišete z brisačo, bodite pri tem nežni ter uporabite mehko brisačo, ki prav tako ni mokra. Najbolje je, da se ne brišete ampak ''tapkate,'' se pravi da popivnate vso vlago s telesa.