ADIJO SIVI LASJE: Živila, ki vam vrnejo naravno barvo las!

Naravne rešitve v boju proti osivelosti!
Ključne besede:
   osivelost    lasje    barva    odprava    načini    recept    živila

Proces sivenja se zgodi, ko celice, ki proizvajajo melanin, postanejo manj aktivne ali celi nehajo delovati. Vaši lasje zbledijo in začnejo siveti. Razlog za sive lase je lahko tudi genetika, stres ali kajenje. Če želite, da so sivi lasje preteklost si lahko pomagate s spodaj naštetimi živili ali pa uporabite barvo, ki las ne uničuje in jim povrne barvo - to je kana.

 

 

KARI - Začimba, kot je kari je odlična v boju proti sivim lasem, saj pospešuje nastajanje melanina. 

 

OREHI - So odlični pri poudarjanju temne barve las. 

 

Postopek: Najprej zdrobite zelene zunanje lupine orehov, jih rahlo posolite in zalijte z vodo. Pustite stati 3 dni, nato pa tekočini v razmerju 3:1 dodajte še vodo in jo 20 minut kuhajte na zmernem ognju. Poparek ohladite, si ga prelijte čez lase in pustite delovati 30 minut. Zatem lase temeljito sperite.

 

SEZAM - Potrebujete 3 sestavine: sezamovo olje, korenčkov sok in semen triplata. 

 

Postopek: Zmešajte eno skodelico sezamovega olja in korenčkovega soka ter pol skodelice semen triplata. V pozorni steklenici pustite na soncu stati 21 dni. Nanašajte na svoje lase 3 mesece in to vas bo obvarovalo pred sivimi lasmi.

 

 

 

OSTALA ŽIVILA, KI PREPREČUJEJO OSIVELOST:

 

 

- morski sadeži

- oreščki

- sadje (robide, ananas, kaki, mandlji=

- bučna semena

- hrana, ki vsebuje baker (repa, stročji fižol, špinača, meso)

 

 

Za vse tiste, ki pa želite biti letos drugačne in izstopati ter vas sivi lasje ne motijo, pa si lahko privoščite eno izmed teh pričesk: