7 vsakodnevnih navad, ki vam škodijo, pa sploh ne veste!

Še je čas, da jih spremenite ...
Ključne besede:
   vsakodnevno    uporabno    nasveti    zdravje    napake

Vsak od vas ima določene navade, ki jim ne posveča prevelike pozornosti, saj se mu zdijo čisto samoumevne. Tukaj imamo 7 tistih, ki jih počnemo največkrat, pa jim do sedaj nismo posvečali prevelike pozornosti.

 

 

1. Sami sebi preprečite, da bi kihnili 

 

 

 

Kadar čutite, da boste kihnili in to zadržite v sebi tako, da stisnete nos in držite zaprta usta, lahko zelo slabo vpliva na vaše zdravje - seveda, če to počnete dlje časa. Pretok v naših možganih je zaradi tega moten, naše krvne žile in živci pa so stisnjeni. To vodi v glavobole, težave s sluhom in še mnogo drugih stvari, ki slabo vplivajo na vaše zdravje.

 

 

 

2. Prekomerno uporabljanje parfuma

 

 

 

Sintetične snovi so tiste, ki se pogosto uporabljajo za izdelavo parfumov, saj proizvajajo močnejše vonjave in so cenejše od naravnih olj. Te snovi pa so lahko škodljive in povzročijo vrtoglavico, slabost in zaspanost. Prav tako prekomerna uporaba parfumov povzroči: draženje oči, grla in kože. Če se radi večkrat na dan odišavite v velikih količinah, priporočajo, da sintetične parfume zamenjate za eterična dišeča olja.

 

 

 

3. Hrano shranjujete v plastičnih posodah

 

 

Veliko plastičnih posod vsebuje umetne kemične snovi, ki na dolgi rok lahko škodijo zdravju. Če hrano dolgo časa hranite v njih, se take snovi lahko čez čas nakopičijo v živilih. Torej, če ste tisti, ki radi shranjujete stvari v tovrstne posodice, raje uporabljajte steklene in tiste iz nerjavečega jekla, morda celo keramike.

 

 

 

4. Zobe si umivate takoj po jedi

 

 

 

Zobozdravniki že dolgo časa priporočajo, da si zobe umivate vsaj 30 minut po obroku ali celo uro kasneje. Hrana in pijača (zlasti tiste, ki so kisle) slabo vplivajo na sklenino vaših zob in plast pod njimi ( zobovino). Gibanje ščetke po vaših zobeh takoj po jedi, ko so malce bolj občutljivi, pa povzroči skelenje in bolečine zob.

 

 

5. Uporabljate antibakterijske produkte za nego telesa

 

 

 

Na površini vaše kože živi veliko koristnih bakterij, ki igrajo pomembno zaščito vaših teles. Če uporabljate antibakterijsko milo za telo, pride do možnosti, da si s tem omogočite, da v vaše telo vstopijo škodljive bakterije.

 

 

6. Nosite preozke kavbojke

 

 

 

Čeprav so ozke kavbojke moderne, niso najbolj zdrave za vsakodnevno več urno nošenje. Slabo vplivajo na kožo, in živčne končiče, ki se nahajajo v njej. To vam povzroča občutek stalnega nelagodja, kar privede do težav z živčnim sistemom. Lahko se celo zmanjša pretok zraka v noge, kar povzroči mravljinčenje in srbenje.

 

 

 

7. Za zajtrk pijete sveže iztisnjen sok iz sadja

 

 

 

Če ste do sedaj mislili, da je sveže iztisnjen sok poln vitaminov, bo do neke mere že držalo, a vendar ni čisto tako. Tovrstni sokovi imajo veliko sladkorja, kljub temu da so iz naravnega sadja. Zahrbtno se vam nabira odvečna maščoba, čeprav mislite, da uživate zdrav napitek.