Stvari, ki jih nikar ne delajte PO POLNOČI!

Z nekaterimi je bolje počakati do jutra!
Ključne besede:
   polnoč    navade    slabost

Če spadate med tiste ljudi, ki čez dan nimajo časa ničesar postoriti in zato izkoristite noč, to prenehajte. Skušajte si organizirati dan tako, da boste postorili vse potrebno ter ponoči spali, saj to vaše telo potrebuje in je izredno pomembno, da se tega držite. Tukaj imamo nekaj stvari, ki jih po polnoči prenehajte delati ter začnite živeti normalno življenje - brez zehanja!

 

 

1. Ne jejte prevelikih obrokov

 

 

Obilno hranjenje po polnoči ni nikoli dobra ideja. Pretežka hrana vašemu želodcu ne dene dobro, ga preveč obremeni in vam lahko povzroči nemalo težav. Ne spraznite vsega hladilnika zato, ker ne morete spati in raje popijte kozarec mrzlega mleka.

 

 

 

2. Ne pošiljajte SMS-ov zaradi dolgčasa

 

 

Ura je krepko čez polnoč, vi pa nikakor ne morete zaspati. Začnete brskati po telefonu in pošiljati sms-e. Morda boste imeli srečo in ta oseba res še ne bo spala, vendar v večini primerov pošiljanje smsov po polnoči ni zaželjenih. 

 

 

 

3. Ne pošiljajte profesionalnih ali službenih mailov

 

 

Pošiljanje profesionalnih sporočil ali mailov ob 2-eh zjutraj nikakor ne more biti ''profesionalno.'' Osebe, na nekih pomembnih položajih, ki jim to pošiljate bodo to smatrale, kot to, da nimate navad, ste ponočnjak in predvsem čudak. Ponočevanje bodo smatrale za to, da nimate pravih delovnih navad in zjutraj zagotovo zaspite ter ste na delovnem mestu posledično neproduktivni.

 

 

 

4. Ne kuhajte kosila za jutrišnji dan

 

 

Nikar ne vstajajte ponoči le zato, da boste pristavili lonec in pripravili vse za jutrišnji dan. To storite raje nekaj ur prej, kot pa v takih nemogočih urah, ko je telo pripravljeno na spanec, ne pa na držanje kuhalnice.

 

 

 

5. Ne telovadite

 

 

Telo mora biti v času, ki je primerno za spanec čim manj aktivno. Telo potrebuje počitek, ki je zelo pomemben za vaše splošno počutje. Raje se sprehodite po sobi, nikar pa ne telovadite, kot ''norec,'' ker ne boste naredili nič koristnega - raje zgodaj vstanite in pojdite tečt.

 

 

 

6. Ne pospravljajte stanovanja

 

 

Zakaj bi se lotili pospravljanja po polnoči, če tega niste storili čez dan? Zbudili boste ostale člane družine in tudi sebe spravljali v nepotrebno trošenje energije, ki jo rabite za naslednji dan. Pospravljeno stanovanje, res ni življenjsko pomembno, zato počakajte do jutri in se raje spočijte. 

 

 

 

7. Ne zbujajte partnerja za klepet

 

 

Vsak komentar je odveč. zato tega raje ne počnite. Dokler ni ognja v strehi, to res ni potrebno.

 

 

8. Ne tuširajte se

 

 

Če imate težave s spanjem in nikakor ne morete zaspati, tuširanje zagotovo ni rešitev. Tuš vas bo predramil in boste po njem zaspali še težje.