V šampon za lase dodajte SOL in rezultat vas bo navdušil!

Super triki vam bodo v pomoč pri vsakdanjih težavah
Ključne besede:
   lasje    pranje    sol    telo    glavobol    lastnosti    učinkovito    uporabno

Če ste do sedaj sol uporabljali le v kuhinji, jo boste od sedaj naprej tudi v kopalnici. Številne dobre lastnosti, ki jih skriva v sebi vam lahko pomagajo pri navidez majhnih nepomembni težavah.

 

 

1. ADIJO MASTNI LASJE

 

 

Sol je tista, ki pomaga v boju z mastnimi lasmi. Vse kar morate narediti je, da dodate 2-3 žličke soli v vaš najljubši šampon. Če pa ne želite ''zamazati'' celega šampona, pa si ga preprosto iztisnite na roko, dodajte žličko soli in si vtrite v lase kot to počnete običajno. Rezultat bi moral biti opazen že po nekaj pranjih.

 

 

2. FANTASTIČEN PILING ZA CELOTNO TELO

 

 

Najprej si privoščite vročo kopel in se v njej namakajte približno 20 minut, da se vaše pore po celem telesu odprejo. Zatem potrebujete še 2 žlički grobe morske soli in pol stekleničke kokosovega olja. Nato telesu privoščite doma narejen solni piling. Obdelajte celotno telo, razen obraza. Ko končate z drgnjenjem, se stuširajte s toplo vodo. Vaša koža bo meha, sijoča in nežna.

 

 

3. POMAGA PROTI UREZNINAM

 

 

Najbrž ste že slišali, da si ljudje pri raznoraznih urezninah pomagajo s ''fiziološko'' raztopino, kajne? No, sedaj jo lahko naredite kar doma in sicer: Potrebujete 2 žlički soli in kozarec vode. Lahko, da vas bo raztopina, ki jo boste polili na rano zapekla, a to je le znak, da stvar deluje.

 

 

4. PROTI NADLEŽNIM GLAVBOLOM

 

 

Ne rabite vedno posegati po tabletah, ampak si sedaj lahko pomagate kar s soljo. Popijte mešanico soli in vode ter počakajte. V 15-ih minutah bo bolečina izginila.

 

 

5. TEŽAVE S KRVNIM TLAKOM

 

 

Če imate težave s krvnim tlakom, pa bo potrebno vnos soli omejiti. Sol je namreč tista, ki še dodatno dvigne tlak. Zato ne solite hrane dodatno in ne posegajte po hrani, ki vsebuje veliko soli. V teh primerih velja biti res pazljiv!