ZNANOST ODKRILA: 10 nenavadnih dejstev o moških

Slovenski moški so pri opravljanju gospodinjskih opravil najbolj pridni na svetu
Ključne besede:
   moški    raziskave    dejstva    nenavadno    zanimivo    Slovenci Slovenski moški so pri opravljanju gospodinjskih opravil najbolj pridni

Slovenski moški so pri opravljanju gospodinjskih opravil najbolj pridni

Znanstveniki so v različnih raziskavah in študijah, ki so jih opravili, odkrili zanimiva dejstva o pripadnikih moškega spola. Morda ste za določena že slišali, morda pa se boste z vsemi srečali prvič. Kakorkoli že, vredno jih je prebrati.

 

 

 

1. Bogastvo in lepota jim lahko škodita

 

 

Ženske so v raziskavi povedale, da se nerade zapletajo s preveč uspešnimi in lepimi moškimi. Bojijo se namreč, da jih bodo razočarali in prizadeli. So pa študije pokazale, da so moški tisti, ki so v zvezah raje z lepo in privlačnejšo žensko.

 

 

2. Moški, ki imajo smisel za humor v posteljo spravijo več žensk

 

Moški, ki imajo smisel za humor so v ženskih očeh bolj privlačni in zanimivi. To jih namreč dela bolj razgledane, zapeljive in celo ustvarjalne.

 

 

3. Moške v oglasih radi prikažejo kot nesposobne

 

V raziskavi so analizirali kar 477 oglasov, ki prikazujejo opravljanje gospodinjski del in so na sporedu v času največje gledanosti. Moški so v tovrstnih oglasih smešni in nesposobni. Nekateri se na to odzivajo negativno, niso uspešni in ne dosegajo zadovoljivih rezultatov.

 

 

4. Direktorji, ki imajo hčerke, ženskam plačujejo bolje

 

V raziskavi so uporabili 12-letno obdobje danske delovne sile. Če se je direktorju rodila hčerka, so se plače ženske dvignile do primerljive vsote moških plač. 

 

 

 

 

5. Revni moški imajo radi ženske z oblinami, bogati pa vitke

 

 

Revni in lačni moški naj bi imeli raje ženske z oblinami in več kilogrami medtem, ko bogati in siti moški prisegajo na vitke. Tukaj ima veliko vlogo tudi finančno stanje moškega.

 

 

6. Bolj je privlačna napovedovalka na televiziji, manj si moški zapomni vsebino novic

 

 

Moški namreč privlačno napovedovalko vidijo, kot neprimerno za poročanje o gospodarskih, političnih in vojnih razmerjih. Ženske pa se odzovejo ravno obratno - bolj je napovedovalka privlačna, več si zapomnijo.

 

 

7. Z udarjanjem v različne stvari se zmanjša njihova tesnoba

 

 

Študije so ugotovile, da agresija zmanjša moško tesnobo, ko gre za ogrožanje njegove moškosti. Zato se večina moških počuti bolje, če lahko udarja v različne stvari in tako posledično s tem sprošča svojo jezo.

 

 

8. Boljšo službo imajo, bolj so privlačni 

 

Moški bi bili manj ambiciozni in bi delali veliko manj, če služba ne bi vplivala na njihovo privlačnost. Zato se večina njih odloči za študij in karierno rast ravno iz tega razloga.

 

 

9. Hlinjenje orgazma? Ja, tudi oni to znajo.

 

Če moški hlinijo orgazem, to počnejo iz razloga, da se seks čimprej konča hkrati pa tudi zato, da ne prizadenejo s tem svojega partnerja.

 

 

10. Slovenski moški so pri opravljanju gospodinjskih opravil najbolj pridni na svetu

 

 

Raziskave so delali v 29 državah in ugotavljali, koliko časa porabijo povprečni moški v posameznih državah za opravljanje gospodinjskih opravil. Raziskava je na koncu pokazala, da so ravno slovenski moški tisti, ki so najbolj pridni. V primerjavi z drugimi moškimi po svetu so namreč oni tisti, ki pospravljanju namenijo največ časa.