Kratki nasveti, da obisk prižiganja lučk ne bo stresen

Največja gneča bo na Prešernovem trgu, zato najdite pravo mesto za opazovanje
Ključne besede:
   Ljubljana    prižig lučk    Prešernov trg    nasveti    gneča    dogodek

Prišel je čas, ko bodo mesta zopet napolnjena z lučkami, božičnim okrasjem in pričarala pravo praznično vzdušje, za obdobje, ki prihaja. 

V Ljubljani se v petek 25. 11. ob 17:15 uri, prižgejo lučke in gre za enega najbolj pričakovanih dogodkov pri nas. Udeleži se ga staro in mlado ter na Prešernovem trgu pričaka, da se Ljubljana oddene v praznični ''plašč.''

 

Gneče so vsako leto velike in večina ljudi ne obišče tega dogodka ravno iz tega razloga. Poleg tega jih lahko zmoti še vreme, pa parkirno mesto in na koncu raje ostanejo doma.

Zato smo vam pripravili nekaj pomebnih stvari, ki se jih je dobro držati, da vas obisk centra ne bo spravljal v nepotreben stres.

 

 

1. Kdaj moram biti v centru?

 

Uradni prižig je načrtovan za ob 17:15, a vendar naj se nebi zgodil pred 17:30. Župan ima nato nagovor, odštevanje pa se sliši zelo daleč, zato skoraj ni možnosti, da bi zamudili ta trenutek na Prešernovem trgu.

 

 

2. Z avtomobilom v center?

 

Od 16ih naprej dalje se vse pomika proti centru, zato bodo polna tako parkirišča kot tudi javni prevoz. Če niste iz Ljubljane ter vam takšne gneče niso tako poznane, se ne čudite, saj boste potrebovali kar nekaj čassa, da pridete na željeno mesto. 

Parkirišča, ki jih priporočajo so predvsem izven strogega centra. Razmislite o parkirišču pri glavni postaji (Emonika) ali pa parkirišču Tivoli.

 

 

3. Kaj pa, če je slabo vreme?

 

Obisk z otroki se v primeru dežja odsvetuje, vse ostalo pa zna biti precej dobro. V vsakem primeru se toplo oblecite in otroke odenite v oblačilav v katerih jih prav tako ne bo zeblo. Če se zgodi, da vas začne močno zebsti in ne želite domov, potem ne skrbite, saj imate ogromno stojnic, kjer prodajajo šale, rokavice, kape ...

 

 Za še več nasvetov in stvari pa kliknite TUKAJ!