Razkrivamo kaj pomeni stavek: ''Spet nimam česa obleči!''

Modni oblikovalec končno razkril fenomen, ko kljub polni omari nimamo česa obleči
Ključne besede:
   oblačila    omara    pravila    red    zmeda    ženske Je tudi v vaši omari podobno?

Je tudi v vaši omari podobno?

Skoraj ni človeka ali bolje rečeno ženske, ki ne bi odprla svoje omare in globoko zavzdihnila ter sama: ''Joj, spet nimam česa obleči!'' 

Tudi tiste ženske, ki veljajo za najbolje oblečene in imajo omaro bolje založeno kot marsikatera trgovina, ne vedo kaj obleči ali še huje, imajo občutek, da nimajo ničesar za obleči. 

 

Michael Kors, ameriški modni oblikovalec pa je končno pojasnil fenomen, ko ljudje nimamo česa obleči kljub polni omari. Njegovo razmišljanje vas zna navdušiti.

 

Slika: Michael Kors

 

Kors pravi, da bi morala biti kombinacija oblačil v omari sledeča:

 

70 % standardnih in klasičnih kosov (sem spadajo predvsem črne hlače, črna ali bela srajca, kakšna črna jopa, črn suknjič, črna oblekica, črno krilo)

 

Korsova razlaga: Zamislite si vaš krožnik v času kosila. V večini primerov se na njemu znajdeta krompir in meso, ki sta skoraj klasična hrana vsakega posameznika. Prav tako je s kosi oblačil. Krompir in meso v tem primeru predstavljata 70 % vaših klasičnih kosov oblačil, ki so nujno potrebna za vaš organizem oz. vaš videz.

 

30% pa bi vaša omara morala vsebovati barvne kose (sem spadajo razni modni dodatki, šali, pasovi, torbice ...) 

 

Kors bi rekel: Barvne kose pa bi primerjal s prelivi in omakami, ki spadajo zraven mesa ter krompirja. Menim, da jim dodajo boljši okus in naredijo hrano boljšo. Prav tako je z oblačili. Z dodatki naredite le še piko na i, da boste oblečeni kar se da okusno in ne boste kot pustna šema.

 

 

Nasprotno razmerje v omarah

 

Meni, da imajo ženske prevečkrat nasprotno razmerje, se pravi preveč barvnih oblačil in premalo standardnih, kot so črna, bela in tudi siva. Ravno zaradi tega težko izberejo ustrezno kombinacijo ter se odločijo, kaj bodo dale nase.

Torej drage dame, čimprej poglejte v svojo omaro, naredite red in se držite načela 70:30! Če zmorete to pri svojem krožniku za kosilo, lahko tudi pri oblačilih.

Domov | Ekipa | Združenje Radio2 | Program
Kontakt | Pogoji uporabe | Frekvence | Raba piškotkov | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del

Copyright © 2017 Radio 2