Zakaj so samski moški ali ženske bolj srečni od tistih v razmerju? To je 5 razlogov!

Ni ti treba svojih sanj postavljati na »čakanje«, samo zato, da bi s tem ustregel interesom drugih
Ključne besede:
   razmerje    samskost    moški    ženska    sreča    ljubezen    razlog

Biti v razmerju je lepo, mnogi pa pravijo, da je biti samski še lepše. Našli smo razloge, ki so jih navedli tisti, ki nimajo partnerja ali partnerke in zakaj se ob tem počutijo fenomenalno. 

 

NA PRVO MESTO POSTAVIŠ SEBE

 

Tisti, ki so v razmerju pogosto na prvo mesto postavljajo partnerja in družino, pri tem pa pozabijo na svoje želje in potrebe. Če pa si samski, potem se lahko v celoti posvetiš svojemu življenju, službi, svojim ciljem in željam, greš, kamor ti paše in ti ni potrebno sklepati kompromisov. Ni ti treba svojih sanj postavljati na »čakanje«, samo zato, da bi s tem ustregel interesom drugih.

 

VEŠ, KAKO CENITI in LJUBITI SAMEGA SEBE

 

Najbolj srečni so tisti, ki so sami sebi največji oboževalec. Če si samski že nekaj časa, potem si se verjetno že naučil zelo pomembne lekcije: Vedno se lahko obrneš samo nase in si odvisen sam od sebe. Razpoloženje slabega dneva si lahko hitro popraviš, prav tako pa se znaš pohvaliti, če nekaj opraviš dobro. Še vedno pa imaš ob sebi prave prijatelje, ki se lahko nanje zaneseš.

 

UŽIVATI ZNAŠ TUDI SAM S SEBOJ

 

Če znaš uživati ob tem, ko si sam s seboj, potem je isto, kot pri tistih, ki uživajo v razmerju. V času, ko si samski, se naučiš ljubiti samega sebe, kar pa pomaga, da imaš dober odnos tudi do drugih. Nič ni slabega v tem, če greš v kino, na večerjo ali pa na potovanje sam, kjer lahko še lažje spoznaš nove ljudi in navežeš nove stike.

 

VEČ ČASA IMAŠ ZASE IN ZA PRIJATELJE

 

Samski imajo dovolj časa, da se osredotočijo na negovanje odnosov z drugimi, kot so recimo s prijatelji, sorodniki, pa tudi poslovnimi partnerji. To je zelo pomembno za srečno življenje, hkrati pa so to vezi, ki s tabo ostanejo za vedno, ne glede na to, kaj ti življenje prinese.

 

SAM SPREJEMAŠ SVOJE ODLOČITVE

 

Če si sam, potem si odvisen sam od sebe. To ima ogromno prednosti. Kdaj se ti mogoče zdi, da si za vse sam, a to je odlična šola za življenje. To, da moraš vse postoriti sam, ti prinese ogromno iznajdljivosti in samostojnosti. V razmerju pa se pogosto zgodi, da zadeve in obveznosti raje prepustimo drugemu in se s tem nekoliko razvadimo.