Limonin cheesecake je idealna sladica za tople dneve in enkratna poslastica. Njena priprava je sila preprosta, enostavna in hitra, hkrati pa ne potrebujete pečice.
SESTAVINE:
- 110 g piškotov
- 50 g masla
- 25 g rjavega sladkorja
- 350 g sira mascarpone
- 75 g sladkorja v prahu
- lupinica iz ene limone
- sok 2 ali 3 limon (približno 90 ml soka)
PRIPRAVA:
1. Zdrobite poškodbe in naredite osnovo za cheesecake. Zdrobite jih lahko v vreči z valjarjem ali pa v multipraktiku.
2. V kozico dajte maslo in ga stopite. Takoj, ko se stopi, vzemite kozico s štedilnika in primešajte rjavi sladkor ter piškotne drobtine.
3. V pekač položite pek papir in piškotno testo razporedite po celotni površini. S prsti ga dobro pritisnite na dno in lepo enakomerno poravnajte.
4. Postavite pekač v hladilnik.
5. Medtem, ko se testo hladi, zmešajte sir mascarpone, sladkor v prahu, limonino lupinico in limonin sok. Mešajte tako dolgo, da dobite gladko in kremno maso.
6. Vzmite pekač iz hladilnika in to kremno maso razmažite po piškotnem testu.
7. Dajte v hladilnik za nekaj ur in nato hladno postrezite!
Dober tek!