Uporaba čistilnih robčkov za odstranjevanje ličil z obraza ni dobra rešitev!

Čistilni robčki niso najboljša rešitev za vaš obraz
Ključne besede:
   obraz    koža    makeup    ličila    čiščenje    robčki    nasvet    gel    uporaba    neprimerno

Kozmetične čistilne robčke, ki jih večina žensk uporablja pri odstranjevanju ličil z obraza, uporabljajte le v nujnih primerih, se pravi, ko potujete ali res nimate časa, da bi si obraz umili z gelom in vodo. Ne samo, da onesnažujejo okolje, temveč tudi izredno slabo odstranijo ličila in ostalo umazanijo, ki se čez dan nabere na vaši koži.

 

Kako slabo odstranjujejo ličila z obraza, lahko preverite s tem, da si po uporabi robčkov, obraz očistite še z gelom in vatko. Videli boste, da je vatka še vedno umazana, se pravi, da robčki svoje naloge niso opravili dobro.

 

 

Če uporabljate vodoodporne maskare, potem morate s čistilnimi robčki precej drgniti okoli oči, da bi jo spravili dol. To lahko povzroči razdražene oči, hkrati pa koža okoli njih postane suha, saj je tanjša ter bolj občutljiva. 

 

Jedilno olje za okoli oči

 

Za predel okoli oči je najbolj priporočljivo, da na vatko date nekaj kapljic jedilnega olja ali uporabite nežno čistilno sredstvo brez alkohola, ki je primerno le za odstranjevanje make up-a iz oči. Potem si obraz umijte z mlačno vodo in nežno ''potapkajte'' z brisačo (nikar ne drgnite).

 

 

V čistilnih robčkih je tudi veliko konzervansov, ki preprečujejo, da bi se v njih razmnožile bakterije, a to le še dodatno izsuši kožo ter v najslabšem primeru izzove alergijsko reakcijo.