Raje pijete čaj ali kavo? To o vas pove veliko ...

Kaj pa ti raje spiješ? Kavo ali čaj?
Ključne besede:
   kava    čaj    osebnost    karakter    razlika    napitek

V ZDA so na agenciji za tržne raziskave OnePoll naredili raziskave kakšna je razlika med ljudmi, ki radi pijejo čaj ali kavo. Ugotovili so, da so ekstroverti bolj verjetno ljubitelji čaja, medtem ko introverti bolj verjetno pijejo kavo. Ekstravertiranost opisuje družabne, ekspresivne in energične posameznike. Na nasprotnem polu, introvertiranost, pa se nahajajo lastnosti kot na primer zadržanost, molčečnost, samostojnost …

 

LJUBITELJI ČAJA:

 

So ekstrovertirani

 

Ekstravertiranost opisuje družabne, ekspresivne in energične posameznike. Na nasprotnem polu, introvertiranost, pa se nahajajo lastnosti kot na primer zadržanost, molčečnost, samostojnost …

 

Ambiverti so sredi tradicionalnega spektra introverzije in ekstroverzije. Po naravi so bolj prilagodljivi glede svojih potreb po stimulaciji in stiku z drugimi, medtem ko imajo resnični ekstroverti in introverti bolj specifične potrebe in težnje. Izraz omnivert se včasih uporablja namesto ambivert, vendar imata isti pomen.

 

Obožujejo sladko

 

Anketiranci, ki so imeli raje čaj, so mu pogosteje dodajali sladkor, tisti, ki so pili kavo, pa so uživali v svoji pijači brez dodanega sladkorja.

 

So nagnjeni k ustvarjalnosti in kreativnosti

 

Glede na to raziskavo vam čaj pomaga pri večji ustvarjalnosti in kreiranju novih idej. Hkrati je druga študija pokazala, da kljub temu da kava nima pozitivnega vpliva na ustvarjalnost, kava izostri vaše sposobnosti reševanja težav.

 

LJUBITELJI KAVE:

 

Nagnjeni k tveganju

 

Ta raziskava je pokazala, da je uživanje kave povezano z impulzivnostjo in nagnjenostjo k tveganju, kar pomeni, da bodo ljubitelji te priljubljene pijače pogosteje uživali v dejavnostih, kot so ekstremni športi in si pogosteje želeli novih izkušenj.

 

Imajo raje pse kot mačke

 

Na vprašanje, ali bi raje imeli mačka ali psa kot hišnega ljubljenčka, je več ljubiteljev kave izbralo psa, tisti, ki imajo raje čaj, pa so bolj pogosto izbrali mačko. Ljudje, ki imajo radi pse, iščejo zvestega prijatelja. Ljudje, ki imajo radi mačke, pa iščejo naklonjenost. Lastniki mačk so bolj občutljivi kot lastniki psov. 

 

Bojda se dve skupini živaloljubcev med seboj ločita tudi po drugačnem smislu za humor. Ljudje, ki imajo radi mačke, imajo bolj sofisticiran, ironičen humor, ki temelji na inteligentnih besednih igrah. Ljudje, ki imajo radi pse, se načeloma smejijo vsem šalam in smešnicam. 

 

So bolj pod stresom, a manj pogosto v depresiji

 

Raziskave, opravljene na univerzi v Kentuckyju, so pokazale, da več ko morajo študentje opraviti dela v semestru, več kave popijejo. Ker je kofein poživilo, to ni slučajno. Poleg tega so ugotovili, da je bila stopnja depresije med ljudmi, ki pogosto pijejo kavo, za 32 odstotkov nižja kot pri ljudeh, ki je ne uživajo.