Luka Jezeršek razkriva, kako pripraviti nepozabno silvestrsko večerjo: Razkril trik, kako narediti popolno francosko solato

Povedal pa nam je tudi, da prihaja nova sezona MasterChefa!
Ključne besede:
   silvestrovo    Luka    Jezeršek    večerja    recept    nasvet    novo leto    hrana    trik    priprava Foto: Luka Jezeršek Facebook

Foto: Luka Jezeršek Facebook

Ali boste snemali novo sezono MasterChefa?
To je sladica, ki vas bo navdušila
To je trik, kako pripraviti vrhunsko francosko solato
Kaj ne sme manjkati na mizi na Silvestrov večer?

Voditelj Sandi Morel se je pogovarjal z Luko Jezerškom, šefom kuhinje gostilne Dvor Jezeršek, ki se ponaša s prestižnim nazivom Kulinarično središče "Okusiti Slovenijo", saj je gostinska ponudba v celoti usmerjena k predstavljanju slovenske kulinarike. Za ta projekt so leta 2009 prejeli nagrado Zlati sejalec, najvišje turistično priznanje za inovacije v turizmu in prepoznavnost Slovenije v svetu. Gostilna pa je leta 2013 prejela tudi nagrado In Your Pocket za najboljšo restavracijo v okolici Ljubljane.

 

Sandija je zanimalo, kako je videti popolna silvestrska večerja, za to se je po nasvet obrnil k mojstru kuhinje, ki mu je zaupal, kar nekaj zanimivih stvari. Med drugim tudi, kaj ne sme manjkati na mizi in katere so tradicionalne jedi, ki običajno ''krasijo'' slovenske mize. Zagotovo so: svinjska pečenka, tatarski biftek in francoska solata. Zaupal pa nam je celo trik, kaj dodati k francoski solati, da je njen okus še boljši

 

Povedal pa nam je tudi, da prihaja nova sezona MasteChefa ;)