Ditka o čarobnosti decembra in o tem, s čim se najraje posladka ter kako izgleda njena božična smrečica

Glasbenica obožuje mesec december in si ga ne glede na vse, naredi čarobnega
Ključne besede:
   Ditka    pogovor    božič    glasbenica    prazniki    želje    pesem
Kaj si želiš v prihodnje?
O tem, da obožuje mesec december in katere začimbe ima v tem mesecu najraje

V studio Radia 2 se nam je javila glasbenica Ditka, ki je znana po svojem prelepem glasu in pesmih, ki omehčajo še tako trdo srce. Je kantavtorica, pevka, kitaristka in skladateljica s Prevalj na Koroškem. Vprašali smo jo, kaj počne v teh decembrskih dneh in kako preživlja svoje dneve v časih, ki niso najbolj bleščeči. Dejala je, da se ima v teh dneh lepo, ker ji je praznični december najljubši mesec in ga vse leto komaj čaka. Čeprav okoliščine letos niso najboljše pa je dejala:

 

''Ne glede na to, si ga naredim čarobnega''.

 

Da pa je njen mesec še bolj čaroben in prazničen, pa pravi, da zelo rada eksperimentira tudi z začimbami, ki so primerne za ta čas. V njeni hrani ali pijači se takoj znajdejo začimbe kot so cimet ali klinčki ... Obožuje pa tudi med, zato se z veseljem posladka z medenjaki, ki pa so različnih prazničnih oblik.

 

Večino domov že krasijo prelepe jelke, kako pa je pri Ditki? Si jelko že okrasila?

 

''Sem, sem! Je že okrašena. Letošnja je v srebrno beli kombinaciji''.

 

Katera pa je tvoja najljubša božična pesem?

 

''Moja najljubša božična pesem je Driving home for Christmas od Chrisa Rea. To pa zato, ker me ta pesem vedno spomni na čase, ko sem bila še otrok in smo skupaj z družin okraševali smrečico in hišo. Vedno, ko slišim to pesem, se spomnim na svojo družino in dom. In se mi zdi, da kar zavonjam piškote, pa tisti vonj po svežem čaju in božičnih začimbah''.

 

Vsi vemo, da leto 2020 ni bilo ravno magično in leto, ki nam bo ostalo v lepem spominu. Pa vendar moramo gledati naprej in čakati na lepše čase, ki pa zagotovo bodo. Tudi Ditka ostaja optimistična in si za leto 2021 želi le to, da bi bilo bolj prijazno in lepo za vse. 

 

''Vsekakor si želim, da bi se stanje s tem virusom, ki nas tako preganja že skoraj leto dni, umirilo. Da bi ohranjali dobro notranje ravnovesje in da ne bi pozabili na najbolj pomembne vrednote: družina, prijaznost, sprejemanje. Želim si, da bi bilo leto 2021 prijazno in lepo za vse!''