(VIDEO) V Ljubljani posneli Amazonov božični oglas! WOW!

Pomagali so si z umetnim snegom in pričarali pravo božično vzdušje
Ključne besede:
   Amazon    video    oglas    božič    Ljubljana    ulice    pandemija    splet    podjetje    Slovenija

Amazon je multinacionalno trgovsko podjetje in največja spletna trgovina na svetu, ki posluje elektronsko, s sedežem v mestu Seattle, Washington, Združene države Amerike. Lokalizirane spletne strani ima postavljene v različnih državah, kot so Združeno kraljestvo, Kanada, Nemčija, Francija, Japonska, Kitajska itd. Podjetje je leta 1994 ustanovil ameriški računalnikar in poslovnež Jeff Bezos. Spletna stran je bila prvič postavljena leta 1995. Poimenoval jo je po reki Amazonki, saj je želel, da se začne s črko A in bi se tako uvrščala pri vrhu abecednih seznamov podjetij. Amazonka pa je kot največja svetovna reka predstavljala njegov cilj, da ustvari največje tovrstno podjetje - uspelo mu je.

 

Snemali v Trnovem, na Miklošičevi ulici in pri Stari elektrarni

 

 

In ker se bliža veseli december, ki morda letos ne bo preveč vesel, a bo klju temu lahko magičen - le, če si ga bomo znali tako narediti, so tudi pri Amazonu že začeli z oglaševanjem. Posneli so božični oglas The Show Must Go On in si z njim postavili precej velike standarde. Njegova posebnost pa je tudi ta, da so ga posneli na več lokacijah po Ljubljani.

 

Ekipa pod vodstvom britanske oglaševalske agencije Lucky Generals med drugim snemala v Trnovem, na Miklošičevi ulici in pri Stari elektrarni. Pri projektu je sodelovala tudi slovenska produkcijska hiša Division. Med snemanjem so si pomagali z umetnim snegom in pričarali pravo praznično vzdušje. 

 

O čem govori oglas?

 

Amazon se od drugih božičnih oglasov razlikuje po tem, da je v svojo zgodbo vpletel trenutne razmere zaradi širjenja covida-19. Ob skladbi legendarnih Queenov »Show Must Go On« pa nastopa mlada nadarjena baletka, ki živi svoje sanje, a ji načrte prekriža pandemija. Njeni nastopi do nadaljnjega odpadejo, prav tako skupinski treningi. A dekle v podobi francoske baletke Taïs Vinolo se kljub velikemu razočaranju ne vda. Pleše kjer koli in kadar koli.