Legendarne stvari iz 80-ih, ki smo jih oboževali!

Imaš kakšno stvar še vedno spravljeno doma?
Ključne besede:
   80    stvari    nostalgija    legendarno    stvari    spomin    najstništvo

Oh, ta 80-ta! Si morate misliti, da je to že 40 let nazaj?! Večina ljudi ima ta leta v najboljšem spominu in pravijo, da so bila to najboljša leta njihovega življenja. Ko pomislimo na ta leta, pa takoj dobimo pred seboj sliko naslednjih legendarnih stvari, ki so bile nepogrešljivi dodatek skoraj vsakega, ki je odraščal v 80-ih. 

 

1. WALKMAN - Nepogrešljivi dodatek pri poslušanju glasbe med sprehodom, šolskimi odmori, tekom ali sedenjem na avtobusu.

 

 

2. JAPONKE Z MAVRIČNIM PODPLATOM - Mehke, malce neudobne, a za tiste čase precej trpežne.

 

 

3. ŠPANGICE V OBLIKI METULJČKOV - Igralke v 80-ih so bile nore na špangice v obliki metuljčkov. Z njimi so si delale različne pričeske, na katere pa smo bile nore tudi me. 

 

 

4. NATUPIRANE PRIČESKE - Bolj so bili lasje pokonci, bolj je bila pričeska kul! Natupirane pričeske so danes le še preteklost. 

 

 

 

5. PIERROT STVARI - V 80-ih so bila dekleta nora tudi na tega žalostnega klovna. Bil je celo tako popularen lik, da so obstajali zvezki z njegovo podobo, posteljnine, skodelice, največkrat pa so ga upodabljali na slikah, ki so krasile stene sob. 

 

 

6. DEBELI OBROČI ZA LASE - Še eden nepogrešljiv dodatek deklet iz 80-ih, ki pa se je ohranil vse tja do konca 90-ih. Obroči za lase so lahko služili kot stvar, da ti lasje ne uhajajo na oči, lahko pa kot modni dodatek. 

 

 

 

 

7. REVIJA BRAVO - Današnja mladina najbrž več ne ve, kako je videti, ko prelistaš revijo in si nato strgaš ven poster svojega najboljšega igralca ali pevca ter si z njim nato popestriš steno sobe. Ja, tako je bilo včasih. Ko so dekleta in fantje nestrpno čakali izid revije, da so lahko prelistali in izvedeli kaj novega v svetu glasbe, filma in ljubezenskih zdrah.

 

 

8. PODLOŽENA RAMENA - Srajce, ki so jih nosile ženske so bile izredni zapeljive, če so imele podložena ramena. Ramena so izgledala široko, a hkrati ženstveno in precej seksi. Ker vemo, da se moda iz 80-ih ponovno vrača, se ne čudite, če na ulici vidite kakšno modno navdušenko, ki ima podložena ramena ;) 

 

 

9. KOTALKE - ''Čevlje na koleščkih'' so oboževali tako fantje, kot dekleta. Ohranili so se vse do danes, a niso več tako popularni kot nekoč - zdaj bolj prisegajo na rolerje. 

 

 

10. TELEFON NA ŠTEVILČNICO - Bi ga še znali uporabljati? Vi zagotovo, vaši otroci pa ne. Spomnimo se, kako smo morali zavrteti številko, da bi poklicali svojega prijatelja. Če je imel veliko 0 v telefonski številki, je kar trajalo, da se je vse skupaj odvrtelo nazaj. Spomnite? :)

 

 

11. BARVNA PISALA - Danes imajo otroci več vrst različnih pisal, včasih pa je bilo izredno popularno, če si imel enega izmed teh barvnih kulijev, ki je ''v sebi'' skrival več barv. Noro!

 

12. KASETA - Na kaseti smo imeli svoje najljubše pesmi. Imeli smo jih spravljenih v majhnih škatlicah, poslušali pa smo jo v avtu, doma na radiu ali pa na walkmanu. Kaseta in pisalo? Nepogrešljiva kombinacija! Marsikdo bo že vedel, zakaj ;)

 

 

13. VIDEOKASETA - Za ogled filmov, pa smo si šli v sposojevalnico filmov oz. videoteko, kjer smo si lahko sposodili različne videokasete z najnovejšimi filmi, ki smo si jih ogledali na videorekoredju. 

 

 

14. ŠUMEČE TRENERKE - Ah, te šumeče trenerke, ki jih nekateri nosijo še danes. V 80-ih so veljale za izredno kul oblačilo tako za moške, kot za ženske. Največkrat so bile v močnih neonskih barvah.