Zberimo 21 tisoč voščil za starejše, ki nimajo svojcev in bi jim s prelepimi željami ogreli srce

Na roko napišite kratko pismo in nekomu polepšajte dan
Ključne besede:
   pismo    starejši    prazniki    voščilo    gesta    dom    Ana    Petrič
Ana Petrič o tem, kako so začeli projekt in kakšen cilj imajo letos?
Kako naj bo napisano pismo in kaj želijo, da dobi prejemnik?

Kaj je lepšega kot to, da prejmeš voščilnico s prelepimi željami, ki ti narišejo nasmeh na obraz? Ja, tako malo človek rabi, da ima polepšan dan. Poklepetali smo z Ano Petrič, ki je s projektom ''MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE'' začela ustvarjati 5 let nazaj, in sicer v centru starejših Notranje Gorice. To je projekt, s katerim želijo starejšim občanom, ki nimajo svojcev in pogostih obiskov polepšati dan. V njihov nabiralnik običajno pristane le položnica in reklama, ko pa bi enkrat prejeli pismo, z lepimi željami ali prelepo poslikano voščilnico, pa bi jim to zagotovo ogrelo srce.

 

Cilj je zbrati 21 tisoč prazničnih voščil za 21 tisoč starejših, ki bivajo v domovih in centrih za starejše po Sloveniji, predvsem bodo tega veseli tisti, ki nimajo svojcev, pogostih obiskov ali pa v njihov nabiralnik pristanejo zgolj položnice in reklame. Letos je lahko z vašo pomočjo, srčnostjo in kreativnostjo drugače.

 

Napišite kratko pismo ali voščilnico z lepimi željami in pozitivnimi mislimi. Kaj je pomembno? Pismo moram biti napisano na roke, črke pa dovolj velike in berljive. Na voščilnico lahko tudi kaj narišete ali prilepite!

 

Pismo pošljite do torka, 1.12.2020 s pripisom:

 

”MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE” – Ana Petrič

DEOS Center starejših Notranje Gorice

Gmajna 7

1357 Notranje Gorice

 

- Na hrbtno stran pa zapišite pošiljatelja oz. sebe

 

Več o temu pa si preberite TUKAJ!