Psihologija: 9 stvari, ki vam bodo olajšale življenje takoj!

Vsakdanje stvari, ki se jih ne znate pravilno lotiti
Ključne besede:
   triki    psihologija    ljudje    olajšanje    vsakdan

Vsi smo unikatni, pa vendar na neka obnašanja reagiramo enako. Nekateri vzorci so nam poznani že od rojstva in jih uporabljamo oz. se z njimi srečujemo v našem vsakdanjem življenju. Tukaj smo za vas našli nekaj trikov, ki vam bodo morda olajšali vsakdanje življenje.

 

1. Če želite, da vas jemljejo resno - ko boste govorili o nečem vedno recite, da vas je to naučil oče ali mama. Ljudje radi verjamejo starševskim nasvetom, ki jim zaupamo vsi.

 

2. Če želite, da se ljudje strinjajo z vami - kimajte z glavo medtem, ko govorite. Kimanje pomeni, da je vse kar govorite resnično. Poleg tega bodo ljudje, ki vas poslušajo, začeli kimati z vami in reagirati na vaše početje.

 

3. Če želite ugotoviti ali ste nekomu všeč - ko se z njim pogovarjate, si izberite eno besedo, ki jo med pogovorom največkrat uporabi in se pri njej nasmejte in prikimajte. Če ste mu všeč, bo to besedo ponovil še večkrat. 

 

4. Če vas moti jutranja gneča - čakate avtobus, vlak ali se preprosto sprehajate po ulicah, kjer je gneča, ki vas utruja in vam je naporna. No, obstaja majhen trik, kako narediti gnečo manjšo. Glejte v desno stran in gneča bo optimalno manjša.

 

5. Če si ne morete iz glave izbiti pesem - pomislite, kako se konča. Kadar se nam po glavi vrti določena pesem je to ponavadi zato, ker se ne moremo spomniti njenega celotnega besedila. Takoj, ko se boste spomnili konec, se bo pesem nehala vrteti po vaši glavi.

 

6. Če želite, da vaši otroci jedo zelenjavo - pomembno je, da znate pravilno postaviti vprašanje. Vprašajte jih, če želijo dva ali tri brokolije, namesto tega, da jih takoj vprašate, če želijo brokoli. Na ta način bodo dobili občutek, da imajo možnost izbire in se ne bodo preveč upirali. To lahko izkoristite tudi v drugih situacijah.

 

7. Če imate občutek, da vas nekdo gleda - začnite zehati. Zehanje je nalezljivo in ko vas bo oseba videla, da zehate boste začeli tudi vi.

 

8. Če želite, pretentati soproga, da vam priskoči na pomoč - pogovarjajte se z njim medtem, ko mu podajate vrečko ali kakšno škatlo, ki jo želite prenesti. Večina ljudi smatra to kot pogovor in ne zaznajo, da vam že pomagajo, ne da bi jih mogli zato prositi.

 

9. Če imate občutek, da nekomu niste všeč - začnite s čisto preprostim načinom. Prosite ga, da vam posodi svinčnik. Tudi če se tej osebi ne dopadete, je to tako majhna usluga, da vam ne bo mogla reči ne in vam ga bo posodila. S časom bo spoznala, da najbrž niste slaba oseba kakor se mu je sprva zdelo.