Z enostavnim trikom odstranite prask z očal

1,2,3 ... praske ni!
Ključne besede:
   očala    praske    trik    rešitev    pasta    soda    sončna

Sončna očala so nepogrešljiva in skoraj ni človeka, ki jih ne bi nosil. Nekateri jih nosijo bolj kot modni dodatek, spet drugi zanje odštejejo kar nekaj denarja, da bi zaščitili svoje oči pred UV žarki. Pa vendar so očala potrošni material in se slej ko prej obrabijo, opraskajo ali celo zlomijo. A ni hujšega kot to, da se ti na tvojih najljubših očalih, ki ti zelo pristajajo, pojavijo praske in zdi se ti, da jih boš počasi lahko le še zavrgel. Nikar ne obupaj tako hitro, kajti obstajajo načini, kako se boš prask znebil in ohranil svoja očala na nosu še za nekaj časa.

 

Pasta za poliranje srebra

 

Kanček paste nanesi na leče očal in jih z bombažno krpico razmaži po celotni površini. Poliraj, dokler praske ne izginejo. Če si slučajno nanesel preveč paste, jo odstrani z mehko krpo.

 

Zobna pasta

 

Pri tem velja biti malce previden. Izberi tisto, ki nima učinka beljenja. Morda je to tvojim očem všeč, zagotovo pa ne bo očalom. S pomočjo bombažne krpice jo nanesi na celotno površino. S krožnimi gibi poliraj 10 sekund. Očala nato splakni pod hladno vodo. Če so na njih ostali ostanki paste, jih obriši s krpo in ponavljaj dokler so poškodbe vidne.

 

Jedilna soda

 

Malce vode zmešaj z jedilno sodo in sicer tako, da dobiš gosto pasto. S pomočjo bombažne krpice poliraj po lečah očal približno 10 sekund in jih nato splakni pod toplo vodo. Višek paste odstrani z mehko krpo in ponavljaj dokler ne boš zadovoljen z rezultatom

 

Razpršilo za loščenje pohištva

 

Loščilo s krpo nanesi na očala in razmaži s krožnimi gibi. Ponovi vsakih nekaj dni, dokler praske ne izginejo. Res, da je postopek malce dolgotrajnejši, ampak se izplača.