To so stvari, ki jih ne smete pozabiti vzeti na dopust

Tisti občutek, ko misliš, da si nekaj pozabil ...
Ključne besede:
   dopust    počitnice    predmeti    nujno    potovanje    potovalka    krema    zavarovanje    obliži

Preden se odpravite na dopust poskrbite, da boste s seboj vzeli vse potrebne in nujne stvari, da si ne boste že med samo potjo belili glave.

 

Zdravstveno zavarovanje za tujino

 

Preden se odpravite v tujino je dobro, da si uredite zdravstveno zavarovanje za tujino, s katerim se boste izognili vsem nepredvidenim stroškom, ki vas lahko močno udarijo po denarnici. Dobro pa je tudi to, da preverite katere zdravstvene storitve krije vaše zavarovanje, da ne boste imeli kasneje težav.

 

Evropsko kartico

 

Za večino dopustnikov je evropska kartica že postala del obvezne prtljage, saj z njo lahko v tujini uveljavljate nujne zdravstvene storitve v okviru javne zdravstvene mreže. Naročite jo lahko brezplačno po SMS sporočilu, preko spleta ali osebno in velja za vse države članice EU. Ne čakajte do zadnjega trenutka, saj bo prispela do vas v štirih delovnih dneh

 

Domača lekarna

 

Ne pozabite s seboj vzeti tudi najosnovnejša zdravila kot protibolečinske tablet, ki vam lajšajo slabost, glavobole, vročino, bolečine v želodcu ali težave z drisko. Prav tako ne pozabite vzeti povojev in obližev, sploh, če imate majhne otroke, ki lahko hitro staknejo kakšno manjšo poškodbo med igro na plaži. 

 

Zaščita pred komarji in ostali mrčesom

 

Komarji so žal redni spremljevalci poletja in če želite večere preživljati pod milim nebom brez, da bi vas ta nadležni mrčes obremenjeval, poskrbite za primerno zaščito. Ta je lahko v obliki spreja, mazila ali vonja, ki jih bo odgnala stran. V primeru alergij se že pred odhodom pozanimajte, kako ukrepati v primeru pika ali vboda in s čim si lahko pomagate.

 

Krema za zaščito pred soncem

 

Sončna krema nikakor ne sme manjkati v času, ko se odpravljate na dopust. Poskrbite, da boste izbrali primeren faktor, ki naj bo raje višji, kot nižji. Redno se mažite s kremo in se izogibajte soncu med 11. in 17. uro. 

 

Polnilec za telefon

 

Žal bi vam radi rekli, da v času dopusta telefon raje pustite doma in se malce odpočijte od vse tehnologije, a je le prav da ga imate. Nič ni narobe, če naredite kakšno fotografijo ali pokličete domače, da ste dobro. Prav tako vam lahko telefon pomaga, če se kje izgubite ali se vam kaj zgodi in morate poklicati na pomoč.