Zakaj je dobro, da bi spali brez pižame?

Poskusite!
Ključne besede:
   spanje    gol    zdravo    lastnosti    pozitivno    telo    koža    spanec    golota

Večina ljudi spi v pižami ali v vsaj enem delu spodnjega perila, nikakor pa ne čisto gol. A je dobro vedeti, kakšne pozitivne učinke ima na telo spanje brez vsega oz. čisto gol.

 

GLOBOK SPANEC - znanstveniki ameriške univerze so odkrili, da naj bi tisti, ki spijo goli, spali globlje in bolj kvalitetno, saj so nižje temperature bolj priporočljive za spanec, kot, če vam je prevroče.

 

IZGUBA TEŽE - to ne pomeni, da boste shujšali in se zjutraj zbudili s 5 kilogrami manj, je pa dokazano, da pospešuje metabolizem in postopoma pomaga pri izgubi kilogramov (tudi do 1 - 2 kilograma).

 

LEPŠA KOŽA - koža je čez dan pokrita z različnimi plastmi oblačil, iz različnih materialov, zato je dobro, da jo vsake toliko malce ''predihate''. Če boste spali goli, je to idealna priložnost, saj bo vaša koža tako več ur ''dihala''. To bo ohranilo vaše celice bolj prožne, upočasnilo pa se bo tudi staranje.

 

MANJ LOMLJIVI LASJE - če vam je med spanjem prevroče, to pomeni, da se hitreje začnete potiti. Mokri lasje, ki se drgnejo ob vzglavnik, pa se počasi začnejo lomiti. Če boste spali goli, vam ne bo vroče in tako boste svoje lase ohranili zdrave in manj lomljive.

 

BLAGODEJNO VPLIVA NA REPRODUKTIVNE ORGANE - to velja tako za moške, kot za ženske. Če spite goli, to blagodejno vpliva na vaše reproduktivne organe in to seveda le takrat, ko je poskrbljeno tudi za higieno ter čistost vaše posteljnine.