BREZ DLAKE NA JEZIKU: Kaj si moški mislijo o ženskem celulitu?

''Menim, da večina moških malo celulita na ženski sploh ne opazi''
Ključne besede:
   celulit    ženska    telo    moški    mnenje    iskreno    koža

Celulit je nekaj, s čimer se spopada mnogo žensk. Sprašujejo se, kako se ga znebiti, obremenjujejo se, da so grde, ker ga imajo, sprašujejo se, kaj bodo drugi rekli, kako bo oblekla pajkice ali pa kako se bo poleti znašla na plaži, kjer jo bodo vsi obsojali. Pa je res tako? No, nekaj moških je zaupalo, kaj dejansko mislijo o celulitu. Se strinjaš z njimi, bi kaj dodal?

 

Menim, da večina moških malo celulita na ženski sploh ne opazi. Kot tudi ne opazimo, da ima novo šminko, da si je za nekaj centimetrov postrigla lase itd. Veliko bolj pomembno mi je, da se dekle v svoji koži počuti dobro, pa čeprav ima nekaj celulita. Moške namreč privlačijo samozavestna dekleta, pa čeprav z nekaj celulita.

 

 MARKO (30 let)

 

Kot pri vseh drugih stvareh v življenju, manj je več. Zdi se mi, da je celulit nekaj normalnega, a ne razmišljam o tem pretirano, ker se mi zdi, da to pri ženski ni tako pomembno. Bolj pomembno mi je, kako one sprejmejo svoj celulit. Koga briga zanj, samo prenehaj se že obremenjevati z njim. Če je ženski mnenje drugih o njenem telesu najbolj pomembno, potem lahko rečem, da ima večji problem v življenju, kot pa celulit. Najprej poskrbi za karakter, nato za ostalo!

 

ANŽE (26 let)

 

Celulit ima precej žensk. Sam osebno nimam nič proti njemu, a to ne pomeni, da nisem mnenja, da bi morale tiste ženske, ki ga imajo nekoliko več, storiti nekaj, da se ga znebijo, recimo popaziti na prehrano ali pa se pričeti malo gibati. Gotovo se ga je nemogoče za vedno rešiti in se konstantno vrača, a pomembno je, da storiš nekaj proti njemu.

 

DAMJAN (33 let)

 

O celulitu ne razmišljam veliko, niti nisem mnenja, da je privlačen, saj definitivno ni. Ni mi všeč, če vidim, da ima ženska celulit in da ne naredi ničesar, da bi se ga znebila – recimo, da bi se lotila nekih fizičnih aktivnosti ali pa spremenila prehranjevalne navade. Izvzemam seveda tiste, ki imajo kakršnekoli zdravstvene težave. Ni stvar v fizičnem izgledu, gre se za to, da ni lena in nemarna.

 

BRANKO (43 let)