Preprosti načini, da se znebite neprijetnih telesnih vonjav

Izogibajte se sintetičnim oblačilom
Ključne besede:
   znoj    vonj    potenje    poletje    nasveti    telo    izogibanje    dišava    oblačila

V poletnih mesecih, ko se telo znoji bolj kot običajno, je dobro, da poskrbite za higieno in svež vonj. Rešitev pa se ne skriva le v deodorantih, temveč tudi v pravi izbiri hrane in higieni. Poglejte si, 5 načinov, kako poskrbeti, da ne boste neprijetno ''dišali'':

 

1. BRITJE POD PAZDUHO - dlačice pod pazduho so tam z razlogom, saj ščitijo vašo kožo pred trenjem, sploh, če se prekomerno znojite. A ne bo nič narobe, če si jih redno brijete, saj boste s tem poskrbeli, da ne boste smrdeli. Poskrbite, da kožo po britju navlažite z losjonom in ne nanašate takoj deodoranta - malce počakajte. 

 

2. TUŠIRANJE Z VROČO VODO - Najbolje se je tuširati zjutraj, zvečer pa je priporočljivo. Če spadate med tiste, ki se radi tuširajo več kot 2 x na dan, pa raje ne uporabljajte agresivnih mil, ampak se splaknite le z vodo, da se vaša koža ne poškoduje in izsuši. Za ohladitev pa se tuširajte z vročo vodo, saj vam bo potem, ko boste stopili iz kopalnice, prijetno hladno.

 

3. NE JEJTE PREVEČ ZAČINJENO HRANO - začinjena hrana pospešuje potenje, po drugi strani pa pomaga pri spancu in pospeši metabolizem. Začinjeni hrani se izogibajte predvsem zjutraj in si jo raje privoščite v večernih urah. 

 

4. NOSITE BOMBAŽNA OBLAČILA - sintetični materiali v vročih mesecih niso primerni za nošenje, saj koži preprečujejo, da bi dihala in se poti več, kot običajno. Zna se zgoditi celo, da boste ravno zaradi sintetičnih oblačil oddajali neprijeten vonj. Nosite lahkotna in bombažna oblačila, ki so svetlih barv.

 

5. DEODORANT BREZ ALKOHOLA - izogibajte se deodorantom z alkoholom, čeprav se vam zdi, da bolje preprečujejo vonj in po njih dišite bolj intenzivno. Uporabljajte tista, ki so hipoalergena, ne puščajo barve in vsebujejo čimbolj naravne snovi.