Zakaj moški vara?

Razlog ne tiči v pomanjkanju seksa, ampak nekje drugje
Ključne besede:
   varanje    moški    razlog    občutljivost

Varanje danes ni več tabu tema in je kar pogosta težava pri večini parov. O tem je bilo napisano že mnogo stvari, a še vedno ne vemo zakaj se pravzaprav dogaja.

Korenine varanja segajo dolgo nazaj v preteklosti, ko je začela obstajati monogamija. Družba pozna to že od nastanka civilizacije in jo od takrat tudi obsoja, saj gre za nekaj, kar ni moralno sporno.

 

Psihoterapevt M. Gary Neuman se je pogovarjal z 200-timi moškimi, ki so priznali, da so bili nezvesti. 

Neuman je povedal, da so ravno oni tisti, ki so veliko bolj občutljivi in se jih stvari v zvezi s partnerstvi dotaknejo. 

 

Čustveno nezadovoljstvo je prvi razlog, ki v moškem vzbudi željo po varanju in to je potrdilo kar 48 % nezvestih.

 

Kajti, ko se moškemu zazdi, da ne dobi dovolj pohval, se čuti neljubljenega ali ima občutek, da ga partnerka ne občuduje tako kot na začetku, bodo to poiskali drugje.

Verjeti ali ne se to pri večini zgodi kar v delovnem okolju. 

Neuman pravi, da je kar 40 % moških svojo partnerko prevaralo z nekom iz službe. Kajti služba je kraj, kjer se z ženskami srečuje dnevno in dobi več pohval kot doma.

Seveda ne smemo pozabiti na fizično privlačnost, toda ni tako pomemben dejavnik kot se zdi mnogim.

Namreč kar 88% jih svojo partnerko prevara z manj fizično privlačno osebo.

 

Zanimiv pa je prav tako podatek, da ima 77 % moških, ki varajo, tudi nezveste prijatelje. Tako jim je lažje pri srcu, ob dejstvu, da to počne še  nekdo in mu ne zbuja slabe vesti, čeprav se zaveda, da je narobe.

 

So pa moški, ki se ob varanju počutijo krive. Teh je kar 68 %

Če povzamemo celotno temo zakaj moški vara lahko ugotovimo, da ne gre zgolj za seks, ampak gre tukaj bolj za moška čustva in njegovo nezaželjenost.

 

Zato drage dame, previdno ravnajte z vašim partnerjem in njegovo preobčutljivostjo nezaželjenosti, da ne bo zaradi tega skočil čez plot.