Slovenske slaščičarne, ki slovijo po NAJBOLJŠIH KROFIH

Mmmm, ko diši po sveži krofih
Ključne besede:
   pust    krofi    slaščičarna    Slovenija    najboljše    sladica    okusno    odprta    kuhinja

Na spletni strani Odprta kuhinja so naredili seznam slovenskih slaščičarn, ki slovijo po najboljših krofih Sloveniji.

 

 SLON IN TRUBAR V CENTRU LJUBLJANE

 

''V slaščičarni hotela Slon se dobijo najboljši krofi,'' pravijo tisti, ki so jih tam že jedli. Prodajajo jih le v pustnem času in jih v dveh tednih ocvrejo tudi do 35 tisoč. Ekipa, ki šteje 10 članov se drži klasičnega recepta, imajo pa tudi skrivno sestavino, ki jo že dolga leta uspešno skrivajo. 

 Vsako leto prejmejo ogromno naročil, stranke pa so nad krofi navdušene, ker so sveži in puhasti ter niso mastni. Vse sestavine so domače, brez arom in drugih nepotrebnih aditivov. Čarobnost celotnemu okusu pa doda marelična marmelada, ki jo pripravljajo sami. 

 

RAŠICA V ČRNUČAH 

 

Slaščičarna že desetletja slovi po izjemno slastnih krofih in to lahko potrdijo vsi, ki so jih že okusili. Tamkajšnji zaposleni pravijo, da stranke obožujejo njihove krofe, ker so sveži in puhasti ter uporabljajo klasično marelično marmelado. Pravijo, da isti recept uporabljajo že celih 20 let in okrog pusta v enem dnevu ocvrejo tudi do 3.000 krofov.

 

PRI KUKLJU V VELIKIH LAŠČAH

 

Pri Kuklju so krofi na razpolago skozi celo leto, v času pusta pa se peka znatno poveča. Spečejo do 120 krofov na uro, pripravljajo pa jih po receptu njihove stare mame, pove lastnica Margareta Damijan. Najraje jih polnijo s klasično marelično marmelado, ki je nepogrešljiva. 

 

MLINČKI NA OBALI

 

Mlinotestovi krofi se ponašajo z lepim številom kulinaričnih nagrad, najboljši pa naj bi bili na Obali, v bivših obratih podjetja Kruh Koper. Tu naj bi najboljši krofi nastajali že 30 let. Pravijo, da tamkajšnji prebivalci najraje skočijo po t.i. mlinčke, ki jih v pustnem času slaščičarji spečejo po več sto na dan.

 

MARELICA V CELJU

 

Lastnica Romana iz slaščičarne Marelica pravi, da v času pusta dela s krofi ne zmanjka. Imajo domače krofe, narejene po tradicionalnem receptu, iz domačih sestavin. Stranke najraje vzamejo marelične krofe, lahko pa se posladkate tudi s krofi, ki so polnjeni z vaniljevo kremo ali so premazani s čokolado.

 

KLJUKEC V LOGATCU

 

Več 100 krofov na dan spečejo tudi v Kljukcu v Logatcu. Pravijo, da dela v kuhinji ne zmanjka, sploh v času pusta, ko je povpraševanje po krofih izredno veliko. Skrivnost odličnega okusa krofov se skriva v ljubeznivi pripravi njihove kuharice Milene. 

 

 

 

 

Domov | Ekipa | Združenje Radio2 | Program
Kontakt | Pogoji uporabe | Frekvence | Raba piškotkov | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del

Copyright © 2017 Radio 2