5 delov telesa na katere ne nanašajte parfuma

Ženske se zelo rade poškropijo tudi po laseh, a to ni najbolje
Ključne besede:
   parfum    telo    nanašanje    predeli    pravilno    zdravje    dišava    lokacija

V upanju, da bi čim bolj dišali, si nekateri parfum nanesejo na predele telesa, ki niso najbolj primerni in si s tem bolj škodijo, kot pa koristijo. Parfum bo do izraza najbolj prišel na delih telesa, kjer čutite srčni utrip, na teh mestih je telo toplejše, koža se s pulzom premika, zato se vonj lepše širi, poleg tega ne draži kože. Nekateri pa pravijo, da celo popek.

 

Izogibajte se mestom, kot so:

 

LASJE

 

Če imate težave s suhimi lasmi in občutljivim lasiščem, potem nanašanje parfuma na lase ni najboljša rešitev. Res je, da lasje vonj močno vpijejo in zaradi tega bolj dišite, a se skušajte temu izogibati. Raje s parfumom poškropite glavnik in se nato počešite.

 

 

DLANI

 

Z dlanmi se dotikamo obraza in z njimi včasih tudi jemo, zato ni dobra izbira, da parfum nanašate neposredno na njih. V parfumu je alkohol, ki je preveč agresiven za kožo na dlaneh, zato se temu izogibajte. 

 

 

PAZDUHE

 

Za pazduhe imamo dezodorante, ki so namenjeni temu področju, zato ni potrebe po tem, da bi tja nanašali še parfum. Spoj alkohola iz parfuma in žlez znojnic lahko privede do neželene kožne reakcije, kot sta srbečica in izpuščaji. Prav tako ni primerno parfuma nanašati na sveže obrite predele. Če ste nagnjeni k prekomernemu znojenju, pa boste s tem situacijo le še poslabšali in povzročili, da boste zaudarjali po zelo neprijetnem vonju. 

 

 

INTIMNI PREDELI

 

Ne ne in še enkrat ne! Če ga nanašate preblizu spolovila lahko z njim poškodujete sluznico, alkohol v parfumu pa jo izsuši. Za intimne predele prav tako ni dobro uporabljati preveč odišavljena mila, ampak se je najbolje umiti le z mlačno vodo ali ustreznimi intimnimi pripomočki, ki so medicinsko preverjena.