Če hrepenite po določeni vrsti hrane, vam telo sporoča naslednje ...

Telo vam ves čas pošilja signale, ki jih je včasih dobro upoštevati
Ključne besede:
   hrana    telo    sporočanje    signali    zdravje

Če ste opazili, da nenehno hrepenite le po določeni vrsti hrane in bi jo pojedli več kot običajno, potem je možno, da vašemu telesu nekaj primanjkuje in je čas, da mu prisluhnete. 

 

SUHA KOŽA - primanjkuje vam vitamina E. Začnite jesti več oreščkov, mastnih rib in v svoje prehranske navade vnesti rastlinsko olje.

 

KRHKI LASJE IN NOHTI - primanjkuje vam vitamina B in kalcija. Jejte več fižola, cela žitna zrna, polnozrnati kruh, testenine, ...

 

 

SLAB SPANEC IN RAZDRAŽENOST - primanjkuje vam magnezija in kalija. Na svoj jedilni list vnesite več marelic (sveže ali suhe), marelično marmelado, suhe slive, rdečo peso ...

 

KRČI V MIŠICAH - primanjkuje vam magnezija in kalija, zato bi bilo dobro, da si zvečer privoščite banano, pomarančo ali spijte kozarec mleka.

 

SLANO - če močno hrepenite po slani hrani, potem je možno, da imate v telesu kakšno okužbo ali vnetje. 

 

 

SLADKO - primanjkuje vam energije, v krvi imate premalo glukoze. Ni potrebe, da pojeste celo torto ali vase zmečete vse kar najdete v omari, ampak željo potešite z žlico medu, temne čokolade ali si v navadnem jogurtu zmešajte zmrznjene maline in prelijte s sirupom brez sladkorja. 

 

SVEŽA HRANA - če vam diši sveža hrana, potem je tukaj govora o stresu, živčnosti in depresiji.

 

ZAČINJENO - če hrepenite po začinjeni hrani, potem je prav možno, da imate neaktivno prebavo. Dobro je, da ne jeste začinjene hrane na tešče in pretiravate.

 

 

KISLO - tukaj se pogosto skriva nedelovanje jeter ali žolčnika, ki potrebujeta določeno stimulacijo za normalno delovanje. Jejte več limon, brusnic, malin, pomaranč ... Lahko si privoščite tudi kisle kumarice.

 

GRENKO - če vam paše grenko, potem je lahko težava v prebavilih. Omislite si kakšno očiščevalno dieto, pravijo strokovnjaki.

 

MORSKE JEDI - običajno razkriva želja po jodu, lahko pa pomeni tudi težave s ščitnico ali pa imate oslabljen imunski sistem.