Dober spanec je odvisen od tega, kakšno pižamo nosite

Volna poskrbi za hitrejši in bolj kvalitetnejši spanec
Ključne besede:
   volna    spanje    kvaliteta    udobno    material    pižama    spanec Volnena odeja je prav tako odlična izbira

Volnena odeja je prav tako odlična izbira

Avstralski strokovnjaki so tokrat pod drobnogled vzeli materiale pižam, ki naj bi omogočili, da v njih hitreje zaspimo in prišli do zanimivih spoznanj. Odkrili so, da se telo odlično odziva na volno, saj se v njej počutimo najbolj udobno in je v njej lažje zaspati. Če ne spite radi v volneni pižami, pa poskrbite, da bo volnena vsaj vaša odeja.

 

''Ljudje, ki nosijo pižamo iz volne, hitreje zaspijo, spijo dlje in imajo globlji in kvalitetnejši spanec,'' je povedal doktor Paul Swan z univerze v Sydneyju.

 

V raziskavo so vključili dve skupini študentov. Prvi so nosili pižamo iz merino volne, drugi pa bombaž. Prvi so zaspali 4 minute hitreje kot tisti, ki so nosili bombaž. Poleg tega pa so vsak večer spali 7 minut dlje. Potem pa so preizkusili še starejše ljudi, med 65 in 70 let, ki so nosili volno. Zaspali so v 12 minutah. Tisti, ki so nosili pižamo drugih materialov, pa so potrebovali še enkrat toliko, in sicer od 22 - 27 minut.

 

 

Volna je odličen material za spanje saj omogoča zajetno navzemanje in kasneje tudi odvajanje vlage, kar preprečuje, da bi se le-ta zadrževala med telesom in ležiščem. Kot dober naravni regulator temperature nam pozimi daje prijeten občutek topline, poleti pa vročine ne občutimo. 

 

Spanje pod volnenimi odejami je prijetno, sploh v mrzlih mesecih, saj nas prijetno grejejo in ne pikajo. Volna je odlična za uravnavanje telesne temperature.