FOTO: Javno stranišče preuredila in si v njem ustvarila dom, ki jemlje dih

Laura si je ustvarila dom iz starega, zapuščenega javnega wc-ja
Ključne besede:
   Laura    Clark    stranišče    wc    dom    stanovanje    ureditev    gradnja    prenova

Laura Clark iz Londona si je iz starega, zapuščenega javnega wc-ja ustvarila dom, ki jemlje dih. Iz nemogočega je ustvarila mogoče.

 

 

Njena želja je bila, da preuredi javno podzemno stranišče, ki ni bilo uporabljeno že več let.

 

 

Šlo je za javno stranišče, v središču Londona, ki je bilo polno ruševin, smeti in potrebno precej velike obnove. Preurejanje je bilo skoraj misija nemogoče. Zgrajeno je bilo davnega leta 1929 in vanj že več kot 30 let ni stopil nihče, dokler ga nekega dne ni odkrila Laura.

 

 

Dolgo časa je razmišljala, kaj bi storila s tem prostorom in kako bi ga preuredila. Njena prvotna ideja je bila, da bi ga spremenila v gledališče, a se je čez čas premislila.

 

 

Ugotovila je, da je to idealno mesto za stanovanje. In tako si je ustvarila dom. 

 

 

Stanovanje se nahaja v podzemlju, zato se je odločila, da bo svetlobo črpala iz stropa, kar se je izkazalo za odlično idejo. 

 

 

Z okni na stropu je 50 m2 veliko stanovanje dobila več kot dovolj dnevne svetlobe. 

 

 

Kljub temu da ni preveč veliko, ima na voljo čisto vse - kuhinjo, kopalnico, dnevno sobo, teraso, garderobo in malce manjšo spalnico. Veliko poudarka je dala tudi na detajlih.

 

 

Z dodatkom rdeče barve ustvarila toplino podzemnega stanovanja. Njena postelja se nahaja zadaj za zaveso, zraven nje je garderobni prostor, malce naprej pa je hodnik, ki vodi v kuhinjo in dnevno sobo.

 

Ni slabo, kajne? Skoraj nihče ne bi pomislil, da je bilo to stanovanje nekoč javno stranišče.